Pienet purot -> iso joki

Vaurastumista varten tarvitset useamman pienen puron jotka kasvavat ajan saatossa joeksi. Tällä tarkoitetaan useita pieniä tulonlähteitä jotka muodostavat yhdessä yhden suuren tulonlähteen. Tämä voi olla työskentelyn ohella tapahtuvaa lisätienestiä vaikka marjoja poimimalla ja myymällä, tehden sukkia/pipoja ja myyden niitä tai jotain muuta. Mutta miten sitten vaurastutaan tekemällä useita puroja yhdeksi joeksi? Ajatellaan aiemmin kirjoittamaani Miten tienata 100 000€ vuodessa artikkelia jossa käytiin läpi että 274€ päivä tulo on vuodessa hieman yli 100 000€ ja mietitään nyt sitten ideoita miten me päästään 274€ päivä tuloihin lähtemällä nollasta.

Mistä saan useita tulonlähteitä

Palkkatyö voi olla sinun päätulosi millä teet elantosi ja mistä sitten voit aloittaa säästämisen jolla pääset kohti vaurautta. Osalle työskentely riittää mutta mitäs sitten jos haluan tienata hieman lisää joka kuussa? Aloitetaan ajattelemalla mitä osaan tehdä ja missä olen hyvä, eli jos osaat tehdä käsin asioita vaikka linnunpönttöjä niin voit niitä myydä ja tehdä lisätienestiä palkkatulon lisäksi. Tarkoitus ei kuitenkaan ole viedä itseään ihan loppuun tai kohti burnouttia vaan tarkoituksena on saada tehtyä hieman ekstra rahaa kuukaudessa. Netissä jos olet lukenut artikkeleita miten tienata lisää niin melkein kaikki tyrkyttävät jotain kyselyitä, dropshipping, affiliate markkinointia tai jotain muuta tapaa tienata netissä. Nämä ovat toki hyviä vaihtoehtoja mutta miten rankasti näissä on kilpailua? Näinpä, otetaan esimerkkinä yksinkertainen tuote mikä estää mökkimurtoja eli siis puomi tielle. Näitä myydään rauta kaupassa alkaen 299€ ja tori.fissä on muutamia yksityisiä henkilöitä jotka myyvät puomeja 150-500€ välistä eli kilpailua ei olisi yksityisenä kun tekisit. Otetaan sitten jokin TikTok klippi missä on 1 milj näyttökertaa kuinka teet rahaa youtubessa liittämällä kuvan ilmaiseen ääneen ja lataamalla sen youtubeen, näitähän ei sitten kukaan muu tee.. Mene youtubeen ja hae tällaisia videoita, niitä on siellä tullut viimeisen tunnin aikana satoja ja jopa tuhansia missä ei ole ainuttakaan näyttökertaa. Kukaan ei halua kertoa sinulle miten oikeasti tekisit rahaa netissä koska miksi kertoisin sinulle miten tienaan itse elantoni kun voin tehdä sen nyt ilman kilpailua ja johtaa niitä ketkä alalle haluavat harhaan. Kirjoitan artikkelin “Tienaa rahaa netissä” erikseen missä käydään affiliate, dropshipping, some ja muita ansaitsemisen keinoja lävitse myöhemmin.

Mennään nyt takaisin asiaan eli siis osaatko tehdä jotain asiaa todella hyvin? Piirtää, kutoa, poimia marjoja tehokkaasti, pysyykö lumikola kädessä? Jokainen meistä osaa tehdä jotain sellaista millä voidaan saada lisäansiota helposti. Vinkkaa naapurillesi että voit hoitaa hänelle lumityöt pientä korvausta vastaan, käy leikkaamassa nurmikko tai kehitä jokin muu idea miten voit avustaa toista pientä korvausta vastaan. Meillä on useita vuodenaikoja ja jokaisena vuodenaikana pystyt kehittämään tyhjästä tuloa itsellesi, se voi olla kalastamista kaverille jos tiedät hyviä kalapaikkoja mistä saa saalista yli oman tarpeesi. Talvella lumityöt ja hiekoitus, keväällä pihojen siistimistä talven jäljiltä, kesällä nurmikon leikkuuta syksyllä haravointia tai jotain muuta naapuria apua kannattaa tarjota ihan vain käymällä joko oven takana tai tekemällä pienen esitteen omasta palvelusta. Renkaiden vaihtaminen sujuu varmasti monelta meistä ja tätähän tehdään kahdesti vuodessa.

Miten lähteä tekemään osto – myynti toimintaa?

Osto ja myynti hommissa tarkoituksena on ostaa tuote vaikka yhdellä eurolla ja myydä se kahdella eurolla, tällöin tienaat euron voittoa. Verkon erilaisten myyntisivujen ja huutokauppa sivujen selaaminen kannattaa koska välillä tulee myyntiin esineitä joiden myyjä ei välttämättä tiedä myymänsä kohteen arvoa ja voit tehdä todella suuret voitot tällä tavalla. Osto ja myynti hommissa kokemusta siis tarvitaan, eli kannattaa miettiä onko sinulla mielenkiintoa johonkin tiettyyn asiaan esimerkiksi keräilykortit, numismatiikka (rahat), filatelia (postimerkit) tai vaikka keräilyesineet (lasi/posliini/huonekalut/valaisimet ym) kun olet löytänyt sinua kiinnostavan aiheen voit aloittaa osto toiminnan ja myydä kohteita myyntipalstoilla (tori, huutonet, nettimarkkina, facebook ym). Osto ja myynti toiminnassa on kuitenkin aina hyvä pitää mielessä että jokaisen ostoksen on tuotava sinulle voittoa ja mieluusti mahdollisimman lähelle x 2 kerrointa, alle 1.5 x voittoa ei kannata ostaa ellei puhuta satojen tai tuhansien eurojen voitoista. Kirpputoreja kannattaa myös kiertää siellä myydään välillä esineitä edullisesti joita voit sitten myydä verkossa 2-3 kertaisella hinnalla, mutta osto ja myynti toiminnassa kannattaa aina tutustua aiheeseen mitä aikoo ostaa ettei käy huonosti sijoituksen kanssa.