Paras lainavertailu 2024

Lainasumma: 10000

Laina-aika: 5 vuotta

Arvioitu kuukausierä


202.50

Arvio on laskettu 8,0% nimelliskorolla.

👉 Ilmainen hakemus 👉 Ei sitoutumista 👉 Nopea lainapäätös

Hae lainaa nyt!

Lainataivas lainavertailu 2024

Meidän lainavertailu tarjoaa sinulle helpon ja nopean tavan löytää itsellesi paras laina parhailla ehdoilla. Tee lainavertailu ja katso henkilökohtainen korkosi – tämä kaikki täysin ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia.
✔ Lainaa 500 – 60 000 euroa.
✔ Edullinen korko, alk. 4.0%.
✔ Ilman vakuuksia ja takaajia.
✔ Nopea ja helppo palvelu.

Lainasumma: 1000-60000€
Takaisinmaksuaika: 12-180kk
Vuosikorko: 4-10%
Ikärajoitus: 18 vuotta

Lainasumma: 2000-60000€
Takaisinmaksuaika: 12-180kk
Vuosikorko: 4% – 20%
Ikärajoitus: 18 vuotta

Lainasumma: 100-60000€
Takaisinmaksuaika: 12-240kk
Vuosikorko: 4,19% – 20%
Ikärajoitus: 18 vuotta

Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin aikaa. Hakemukseen täytetään perus- ja tulotiedot. Sen jälkeen hakemus lähtee jopa 30 eri rahoituslaitokselle yhdellä napin painalluksella.

Kaikki rahoituslaitokset, jotka haluavat myöntää sinulle lainaa ovat ne jo esihyväksyneet. Käy lainatarjoukset kaikessa rauhassa läpi ja valitse itsellesi niistä paras

Seuraa mailissa tulleita ohjeita ja hyväksyt parhaimman lainan. Mikäli tarjoukset eivät jostain syystä miellytä niin sinun ei tarvitse tehdä mitään, lainatarjoukset raukeavat itsekseen. Tämä ei siis velvoita sinua mihinkään.

Lainavertailu on yksi parhaista ilmaisista työkaluista, kun etsit edullista lainaa. Vertailemalla lainoja asetat pankit ja rahoitusyhtiöt kilpailemaan asiakkuudestasi. Tämä kääntää kilpailutilanteen lainanhakijan eduksi, mikä yleensä näkyy alhaisempana lainan kokonaiskustannuksena.

Ilmainen lainavertailu on helppo toteuttaa ja sen avulla löydät parhaiten tarpeisiisi sopivan lainavaihtoehdon. Lainojen vertailu ei sido sinua mihinkään, vaan auttaa sinua arvioimaan mahdollisuuksiasi.

Kun harkitset lainan ottamista, tee ensin lainavertailu. Et sitoudu lainavertailun tekemisellä mihinkään.

Netissä lainavertailu on vaivatonta ja helppoa. Kun harkitset lainan ottamista, voit täyttää sähköisen hakemuksen kätevästi milloin tahansa vuorokaudenajasta riippumatta. Useimmat yhteistyökumppanimme käsittelevät lainahakemuksia joka päivä, joten saat alustavat lainatarjoukset nopeasti heti hakemuksen lähettämisen jälkeen.

Lainojen vertailu ei vain säästä aikaa, vaan myös rahaa, sillä saat vertailun kautta useita erilaisia lainatarjouksia. Näiden joukosta voit valita itsellesi parhaiten sopivan lainan parhailla mahdollisilla ehdoilla.

Lainojen vertailu meidän kauttamme on nopeaa ja helpppoa. Lainataivas lainavertailumme toimii yksinkertaisuudessaan näin:

 1. Valitse joku kumppaneistamme ja täytä hakemus
 2. Tarkista, että tiedot ovat oikein ja lähetä hakemus
 3. Kumppanimme välittää hakemuksen kymmenille rahalaitoksille puolestasi
 4. Saat mailiisi lainatarjouksia, käy ne huolellisesti läpi
 5. Vertaile tarjouksia ja valitse niistä itsellesi paras
 6. Hyväksy tarjous ja rahat tulevat nopeasti tilillesi

Saat yhdellä hakemuksella vaikkapa Sortterille kymmeniä lainatarjouksia, mikäli haluat voit täyttää saman hakemuksen myös Rahalaitokselle, jolloin saat vieläkin enemmän valinnanvaraa, koska heillä on eri pankkeja vertailussa mukana.

Lainavertailu Lainataivas lainavertailumme kautta onnistuu kun täytät seuraavat kriteerit:

 • Asut vakituisesti Suomessa
 • Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Olet täyttänyt 18 vuotta
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä

Lainahakemuksen täyttäminen

Lainojen vertaileminen Lainataivas lainavertailun avulla on vaivatonta ja nopeaa, ja useimmissa tapauksissa siihen kuluu vain muutamia minuutteja. Hakemuksen täyttäessäsi sinun tulee antaa perustietosi, mukaan lukien tiedot nykyisestä työtilanteestasi, koulutuksestasi, asumisestasi ja mahdollisista jo olemassa olevista lainoista.

Tietojen tulee olla oikein ja ajantasaisia, sillä lainatarjoukset perustuvat antamiisi tietoihin. Lainaa hakevalta henkilöltä vaaditaan yleensä seuraavat tiedot:

 • Lainasumma ja maksuaika
 • Henkilötiedot
 • Yhteystiedot
 • Työsuhteen tiedot
 • Kuukausittaiset tulot ja menot
 • Taloudessa asuvien henkilöiden lukumäärä
 • Muut lainat

Kaikki tarvittavat tiedot kerätään sähköisesti hakemuksen täyttämisen yhteydessä, eikä erillisiä liitetiedostoja tarvitse lähettää lainavertailun tekemiseksi.

Kun olet täyttänyt kaikki vaaditut tiedot ja lähettänyt hakemuksen, se käsitellään lähes reaaliajassa, ja voit siirtyä seuraaviin vaiheisiin.

Lainahakemuksen eteenpäin siirtyminen

Täytettyäsi hakemuksen, se siirtyy eteenpäin kymmenille lainantarjoajille.

Kaikki lainavertailuun osallistuvat pankit ja rahoitusyhtiöt ovat vakavaraisia ja hyvämaineisia toimijoita. Jokainen niistä antaa sinulle yksilöllisen lainatarjouksen perustuen hakemuksessasi antamiisi tietoihin.

Kun olet saanut kaikki lainatarjoukset, keräämme ne ja esittelemme ne sinulle. Ennen päätöksentekoa on tärkeää vertailla rauhassa eri lainoja keskenään.

Lainan hyväksyminen

Lainojen vertailu on nyt edennyt siihen vaiheeseen, että voit vertailla saamiasi tarjouksia. Jos päätät hyväksyä jonkin tarjouksista, siirry tarjouksen sisältämän linkin kautta suoraan rahoitusyhtiön omille sivuille ja hyväksy lainatarjous siellä.

Jos et löydä sopivaa tarjousta, voit olla valitsematta mitään tarjouksista. Sinun ei tarvitse erikseen kieltäytyä tarjouksista, vaan pelkkä tarjousten lunastamatta jättäminen riittää.

 1. Olemme kotimainen ja suoraselkäinen palvelu. Toimintamme on läpinäkyvää ja rehellistä.
 2. Olemme keränneet sinulle paljon erilaisia ja luotettavia vaihtoehtoja lainan hakemiseen.
 3. Voit täyttää kauttamme yhden lainahakemuksen jolla saat kymmeniä tarjouksia tai täyttää kahden eri kumppanin hakemukset ja laajennat mahdollisuuksiasi vieläkin enemmän.

Valitettavasti vain harva toimii optimaalisesti hakiessaan lainaa. Suuri osa lainan hakijoista toimii yhä tavalla, joka ei ole itselleen suotuisa. Vielä tänäänkin liian moni lähtee hakemaan lainaa varaamalla tapaamisen suoraan omassa pankissaan. Perinteisetkin pankit toki nykyisin tarjoavat mahdollisuuden hakea lainaa myös nettisivujensa kautta.

Tärkeätä muistaa:
Pyytämällä lainatarjousta omasta pankistasi saattaa lopulta kohdata sen suurimman ongelman: oma pankkisi ei ehkä tarjoa lainaa parhailla ehdoilla. Jos et tee lainavertailua, saatat joutua maksamaan lainastasi tarpeettomia lisäkuluja, kuten korkojen ja erilaisten tilinhoitomaksujen muodossa.

Paras tapa säästää aikaa ja rahaa lainavertailussa vuonna 2024 on hyödyntää vertailusivustoja.

Lainojen vertailu nostaa mahdollisuuksiasi löytää markkinoiden edullisimmat lainat. Voit myös hyödyntää tarjouksia strategisesti: kilpailuta ensin useita eri rahoitusyhtiöitä ennen kuin käännyt oman pankkisi puoleen. Kun sinulla on tarjouksia muilta yhtiöiltä, oma pankkisi saattaa laskea hintojaan tarjotakseen kilpailukykyisen vaihtoehdon.

Lainataivas lainavertailupalvelu mahdollistaa ilmaisen ja sitoutumattoman lainojen vertailun. Täytä vain hakemus sivun yläreunassa ja saat tarjouksia useammalta pankilta. Voit tarkistaa korkotason ja pyytää sitten kilpailevaa tarjousta omalta pankiltasi.

Älä siis viivyttele, vaan aloita lainojen vertailu jo tänään.

Edellisissä kappaleissa on jo käsitelty erilaisia syitä, miksi lainojen vertailu ja kilpailuttaminen ovat järkeviä. Tässä osiossa syvennytään aiheeseen vielä tarkemmin.

Lainojen vertailu on äärimmäisen hyödyllistä lainan kilpailuttajan kannalta useista syistä. Tässä on kolme merkittävintä etua, jotka tekevät lainan kilpailuttamisesta järkevää:

 1. Rahalliset säästöt: Löydät markkinoilta edullisimman lainan, mikä säästää sinulle rahaa.
 2. Saat lainatarjouksia nopeasti useammalta eri rahoituslaitokselta.
 3. Tehokas ja vaivaton hakemusprosessi

Seuraavissa kappaleissa pureudutaan syvemmin siihen, miten nämä edut konkretisoituvat lainan tarvitsijan näkökulmasta.

Vertaa lainoja ja säästä

Säästöt ovat yksi tärkeimmistä eduista, kun puhutaan lainavertailusta. Kun vertailet lainoja, voit säästää rahaa, sillä saat useita lainatarjouksia yhdellä hakemuksella, sen sijaan että hakisit vain yhden tarjouksen.

Jos et kilpailuta lainoja ja vertaa niitä, on todennäköistä ettet löydä edullisinta tarjousta. Lainavertailu on järkevää, oli lainantarpeesi sitten pieni tai suuri.

Älä tyydy ensimmäiseen tarjoukseen, jonka saat omalta pankiltasi. Sen sijaan hae tarjouksia kauttamme, vertaile lainoja ja tee päätöksesi vasta tämän jälkeen. Näin voit varmistaa, että saat lainaa alhaisella korolla.

Nopeat lainatarjoukset

Suomen lainamarkkinoilla on niin paljon pankkeja ja rahoitusyhtiöitä, että itsenäinen lainavertailu vie paljon aikaa ja vaivaa. Lainataivas lainavertailun avulla voit kuitenkin saada useita lainatarjouksia nopeasti täyttämällä vain yhden hakemuksen. Kaikki yhteistyökumppanimme ovat luotettavia, ja asiointi heidän kanssaan on turvallista.

Jos päätät hakea lainatarjouksia itse eri paikoista, sinun tulee varautua siihen, että joudut täyttämään useita lomakkeita. Tämä ei ainoastaan hidasta prosessia, vaan tekee siitä myös vaivalloista.

Suurempi mahdollisuus saada lainaa

Pankeilla ja rahoitusyhtiöillä on aina omat vaatimuksensa, jotka on täytettävä lainan saamiseksi. Nämä vaatimukset vaihtelevat toimijoiden välillä, mutta yleisimpiä ovat esimerkiksi säännölliset palkkatulot ja moitteettomat luottotiedot.

Mitä useammasta pankista tai rahoitusyhtiöstä haet lainaa, sitä suurempi todennäköisyys on, että lainahakemuksesi hyväksytään. Tämä tekee lainavertailusta vuonna 2024 erityisen tärkeän, sillä se kasvattaa merkittävästi mahdollisuuksiasi saada lainaa myönnettyä.

Monet lainan hakijat rajoittuvat hakemaan lainatarjouksia pelkästään omasta pankistaan ottamatta selvää siitä, mistä muualta olisi mahdollista saada parempia tarjouksia. Tällainen toiminta johtaa usein siihen, että lainaa ei kilpailuteta kunnolla, ja lainanottaja saattaa vahingossa päätyä ottamaan suhteellisen kalliin lainan.

Lainavertailumme kerää tarjouksia useilta eri pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Tämä laaja tarjousvalikoima mahdollistaa halvimman lainan löytämisen. Kun annat meidän yhteistyökumppanien kilpailuttaa lainanantajat puolestasi, voit saada lainaa edullisesti.

Lainataivas lainavertailun kautta saat tarjoukset yhdellä hakemukselta mm. kaikilta näiltä:

 • Instabank
 • Halino
 • Credigo
 • Credit24
 • Nordax Bank
 • Risicum
 • TF Bank
 • Bondora
 • Lainasto
 • Ferratum
 • Saldo
 • Collector Bank
 • Aktia
 • Alisa Bank
 • Svea
 • Morrow Bank
 • Bluestep


Lainavertailu on mahdollista erilaisilla lainatyypeillä. Olit sitten hakemassa vakuudetonta kulutusluottoa tai joustoluottoa, lainojen vertailu auttaa löytämään parhaan lainatarjouksen.

Lisäksi kulutusluoton ja joustoluoton lisäksi voit vertailla monia muita lainavaihtoehtoja. Tässä muutamia esimerkkejä erilaisista lainatyypeistä, joita voit vertailla:

 • Asuntolaina
 • Autolaina
 • Remonttilaina
 • Laina ilman vakuutta
 • Kulutusluotto
 • Joustoluotto

Kulutusluottojen vertailu

Kulutusluotto on tarkoitettu yleiseen kulutukseen, ja sen summat ovat yleensä melko pieniä. Usein kulutusluottoja haetaan ilman erillisiä vakuuksia, ja ne ovatkin yleisimmin vakuudettomia lainoja. Lainataivas auttaa sinua löytämään parhaan ja edullisimman kulutusluoton. Älä siis epäröi vertailla lainoja ennen päätöksen tekemistä.

Autolainojen vertailu

Autolaina on suosittu lainamuoto auton hankintaan. Voit hakea autolainaa pankista, rahoitusyhtiöstä tai jopa suoraan autoliikkeestä. Autolainojen vertailu kannattaa, sillä se auttaa sinua löytämään parhaat tarjoukset eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden joukosta. Muista, että autosi voi toimia lainan vakuutena, mutta tämä edellyttää yleensä kattavaa vakuuttamista.

Joustoluottojen vertailu

Joustoluotto on joustava lainamuoto, jossa sinulle myönnetään tietty lainan maksimiraja, jonka puitteissa voit tehdä nostoja tarpeesi mukaan. Lainataivas auttaa sinua vertailemaan eri joustoluottojen ehtoja ja kustannuksia. Tämä auttaa sinua löytämään itsellesi sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon.

Pikavippien vertailu

Pikavipit ovat pieniä lainoja, mutta niiden kustannukset voivat olla korkeita. Vältä kalliiden pikavippien ottamista aina kun mahdollista. Pikavippien vertailu on erityisen tärkeää niiden korkeiden kulujen vuoksi. Muista myös mahdollisuus yhdistää useat pikavipit yhdeksi edullisemmaksi yhdistelylainaksi, mikä voi säästää merkittävästi kuluissa.

Remonttilainojen vertailu

Remonttilaina on yleinen tapa rahoittaa kodin kunnostus- ja remonttihankkeita. Remonttilainaa voi käyttää monenlaisiin tarkoituksiin, kuten keittiö- tai kylpyhuoneremonttiin. Lainataivas tarjoaa remonttilainojen vertailupalvelun, joka auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen tarpeisiisi. Vertailemalla eri lainavaihtoehtoja voit säästää aikaa, vaivaa ja rahaa. Tämä on erityisen tärkeää remontin aikana, kun yllättävät kulut ja viivästykset voivat aiheuttaa stressiä. Lainavertailu auttaa sinua löytämään edullisimman remonttilainan ja vähentämään remontoinnista aiheutuvaa stressiä.

Venelainojen vertailu

Veneen rahoittamiseen tarkoitettu laina on venelaina. Se on paljon harvinaisempi kuin esimerkiksi asuntolaina, autolaina tai remonttilaina.

Venelainan määrä vaihtelee hankittavan veneen hinnan mukaan, ja se voi olla muutamasta tuhannesta eurosta aina satoihin tuhansiin euroihin asti. Venelaina voi olla joko vakuudeton tai vakuudellinen, yleensä riippuen veneen arvosta.

Vakuudettomien lainojen vertailu

Laina ilman vakuuksia on lainaa, jota voit hakea ilman pantin tai takaajan asettamista. Koska lainassa ei ole vakuutta, se on usein saatavilla nopeasti, ja voit saada rahat tilillesi jopa saman päivän aikana.

Vakuudettomat lainat ovat kuitenkin yleensä hieman kalliimpia kuin vakuudelliset lainat. Siksi lainojen vertaileminen on erityisen järkevää tämän tyyppisten lainojen osalta.

Lainataivas sivuston kautta voit helposti vertailla erilaisia vakuudettomia lainoja.

Vakuudellisten lainojen vertailu

Vakuudellinen laina vaatii, että sinulla on jokin vakuus, pantti tai takaaja lainaa hakiessasi. Vakuutena voi olla esimerkiksi omaisuutta kuten kiinteistö, auto tai arvopaperit. Joissain tilanteissa vakuudellisen lainan voi saada myös siten, että toinen henkilö toimii lainan takaajana.

Lainataivas avulla voit helposti vertailla erilaisia vakuudellisia lainoja.

Ennen lainavertailuun ryhtymistä on hyvä tiedostaa muutamia asioita. Lainan vakuus tai sen puuttuminen vaikuttaa moniin lainan ominaisuuksiin. Jos tavoitteenasi on löytää ehdottomasti halvin mahdollinen laina, vakuuden asettaminen on usein hyödyllistä.

Toisaalta, jos haluat saada esimerkiksi kulutusluoton käyttöösi mahdollisimman nopeasti, vakuudettomuus voi olla parempi vaihtoehto.

Lisäksi sinun tulisi olla tietoinen toisesta tekijästä, joka vaikuttaa lainan kuluihin. Jos haet lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, lainan kokonaiskustannukset ovat usein alhaisemmat kuin yksin hakiessa.

Rinnakkaishakija vähentää rahoitusyhtiöiden riskiä lainan myöntämisessä, koska lainan takaisinmaksusta vastaavat kaksi henkilöä yhden sijaan.

Tämän pienemmän riskin perusteella on aina suositeltavaa pyrkiä saamaan mukaan rinnakkaishakija, jos se vain on mahdollista.


Lainavertailu on prosessi, jonka tarkoituksena on auttaa sinua löytämään edullisin mahdollinen laina. Korkotyyppejä on kuitenkin useita, ja niistä kannattaa olla tietoinen.

Monissa lainoissa on nimelliskoron lisäksi erilaisia lisämaksuja, kuten avausmaksuja, laskutuspalkkioita ja tilinhoitokuluja. Nimelliskorko kertoo vain lainan korkoprosentin, kun taas todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan kustannukset. Siksi todellisen vuosikoron tarkastelu onkin hyödyllisempää.

Sinulla saattaa pyöriä päässä kysymys, että mikä on juuri sinulle paras lainavertailu. Meidän mielestämme paras lainavertailu sisältää seuraavia asioita:

 1. Mahdollisuus saada edullisin laina
 2. Lainahakemus on helppo tehdä
 3. Saat tarjoukset nopeasti eteesi
 4. Lainavertailu ei sido sinua mihinkään

Mahdollisuus saada edullisin laina

Lainavertailun ylivoimaisin ominaisuus on yleensä sen kyky kasvattaa mahdollisuuksiasi löytää edullinen laina. Vertailemalla useiden eri rahoitusyhtiöiden ja pankkien tarjouksia voit parantaa mahdollisuuksiasi löytää parhaat ehdot.

Paras lainavertailu on sellainen, joka mahdollistaa markkinoiden edullisimman lainan löytämisen. Järkevät lainatarjoukset löytyvät usein vain kilpailuttamalla ja vertailemalla eri vaihtoehtoja. Jos rajoitat lainatarjousten hakemisen esimerkiksi vain omaan pankkiisi, saatat hyväksyä tarjouksen, joka ei ole sinulle optimaalinen.

Lainahakemus on helppo tehdä

Paras lainavertailu ei ainoastaan tarjoa edullisia hintoja, vaan se on myös helppo toteuttaa. Esimerkiksi Lainataivas lainavertailu on suunniteltu yksinkertaiseksi ja vaivattomaksi. Tavoitteenamme on tehdä lainan hakemisesta mahdollisimman helppoa ja nopeaa.

Hakemuksen täyttäminen sivustollamme vie vain muutaman minuutin. Sähköisen lainaprosessin ansiosta ei tarvitse lähettää erillisiä liitetiedostoja perinteisen postin välityksellä – kaikki hoidetaan kätevästi verkossa.

Jos harkitset pienlainan hakemista verkosta, kokeile sitä kauttamme.

Saat tarjoukset nopeasti eteesi

Paras lainavertailu myös välittää lainatarjoukset eri rahoitusyhtiöille sekä pankeille nopeasti. Käyttämällä Lainataivas lainavertailua voit saada järkeviä lainatarjouksia erittäin nopeasti, jopa muutamassa minuutissa vertailun lähettämisen jälkeen.

Tämä lyhentää huomattavasti lainanhakuprosessiin käytettävää aikaa verrattuna perinteiseen tapaan.

Lainavertailu sido sinua mihinkään

Paras lainavertailu ei sido sinua ennenaikaisesti mihinkään hankintapäätökseen. Lainasopimuksen tekeminen tapahtuu vasta, kun olet vertaillut rauhassa kaikki saamasi tarjoukset ja päätät jonkun niistä hyväksyä.

Meidän lainavertailupalvelu ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään. Kun siis harkitset lainan ottamista, vertaile lainoja avullamme. Näin toimimalla voit säästää merkittäviä summia lainan koroissa ja muissa kuluissa.

Lainojen yhdistäminen ja lainojen vertailu ovat erillisiä lainapalveluita, mutta ne voivat tukea toisiaan tehokkaasti, kun ne käytetään oikein.

Lainojen yhdistäminen merkitsee useamman aiemmin otetun lainan yhdistämistä yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tämä tavallisesti pienentää lainojen kokonaiskustannuksia ja helpottaa talouden hallintaa. Toisaalta lainavertailu vertailee erilaisia lainoja keskenään ja auttaa löytämään edullisimman vaihtoehdon.

Useimmilla meistä on luottokorttivelkaa, osamaksusopimuksia ja ehkä autolainaa, joten näiden yhdistäminen voi olla järkevää.

Lainojen yhdistäminen voi tukea lainavertailua, koska yhdistelylainan avulla voit löytää parhaan ratkaisun omiin tarpeisiisi sopivaksi.

Yhdistelylainan hakemista ja kilpailuttamista kannattaa harkita, jos sinulla on useita eri maksuja eri paikkoihin.

Jos olet harkitsemassa lainan ottamista, on ensiarvoisen tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja huolellisesti. Mutta ennen kuin ryhdyt vertailemaan lainoja, sinun on päätettävä, milloin on oikea aika hakea lainaa.

Ennen lainan hakemista on tärkeää varmistaa, että sinulla todella on varaa lainan takaisinmaksuun. Vaikka lainatarjoukset saattavat näyttää houkuttelevilta, niihin liittyy aina myös muita kustannuksia. Jos epäilet, ettet pysty kattamaan kaikkia näitä kuluja, on parempi odottaa lainan hakemisen kanssa.

Lainan eräpäivän valinnassa on hyvä ottaa huomioon omat tulot, kuten palkka. Paras aika asettaa lainan eräpäivä on yleensä pian palkkapäivän jälkeen, jotta sinulla on riittävästi varoja lainan lyhentämiseen.

Lainavertailussa saatat huomata, että eri lainavaihtoehdoissa on merkittäviä eroja useissa avainasioissa. Seuraavassa esittelemme tekijöitä, joissa näitä eroja yleisimmin esiintyy:

 1. Ikäraja
 2. Lainasumman suuruus
 3. Lainan korko
 4. Todellinen vuosikorko
 5. Maksuerien määrä

Ikäraja

Eri pankit ja rahoitusyhtiöt asettavat erilaisia ikärajoja lainan hakijoille. Yleinen käytäntö on, että lainaa myönnetään vähintään 18 vuotta täyttäneille hakijoille.

Toisaalta on myös pankkeja ja rahoitusyhtiöitä, jotka vaativat lainan hakijoilta korkeampaa ikärajaa, kuten 22 vuoden tai jopa 25 vuoden ikää.

Lainasumman suuruus

Pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamien lainasummien välillä voi olla huomattavia eroja. Lainasumman enimmäismäärä riippuu suuresti siitä, onko laina vakuudellinen vai vakuudeton. Kun vertailet lainoja, on tärkeää harkita, sopiiko sinulle paremmin vakuudellinen vai vakuudeton laina.

Vakuudettomien lainojen lainasummat vaihtelevat yleensä 2 000 ja 70 000 euron välillä. Joissakin tapauksissa jotkut lainanmyöntäjät voivat tarjota lainoja myös tätä suuremmilla summilla.

Vaikka markkinoilla on tarjolla pienempiä lainoja, niiden lainakustannukset voivat nousta niin korkeiksi, että niiden ottaminen ei ehkä ole taloudellisesti kannattavaa.

Lainan korko

Vuonna 2021 voimaan astunut lakiasetus asetti väliaikaisesti lainojen maksimikorot 10 prosenttiin koronan vaikutusten vuoksi. Loppuvuodesta sama vuosi korotettiin korkokattoa 20 prosenttiin, mikä oli kuluttajien kannalta myönteinen asia.

Kuitenkin osa suomalaisista kohtasi vaikeuksia lainan saamisessa, koska pankit eivät olleet halukkaita myöntämään lainoja liian alhaisilla koroilla. Jos koit haasteita saada hyviä lainatarjouksia vuonna 2021, on hyvä harkita uudelleen meidän lainavertailua nyt.

Lainan todellinen vuosikorko

Lainan todellinen vuosikorko sisältää paitsi lainan korkoprosentin, myös kaikki muut piilokulut, jotka ovat osa lainaa.

Korkoprosentti on tietysti ensimmäinen asia, johon meidän kaikkien tulisi kiinnittää huomiota tarjouksia vertaillessamme. Lainavertailu on olennainen väline, jonka avulla voit löytää edullisen korkoprosentin.

Maksuerien määrä


Toinen vähemmän huomiota saanut muuttuja on maksuerien määrä. Useimmissa pankeissa ja rahoitusyhtiöissä on mahdollista säätää maksuerien määrää haluamallaan tavalla. Tietyt lainan tarjoajat voivat olla joustavampia maksuerien määrän suhteen, kun taas toiset voivat olla hieman tiukempia.

On tärkeää säätää maksuerien määrä niin, että lyhennät lainaa jatkuvasti mahdollisimman paljon. Samalla on kuitenkin huolehdittava siitä, että yksittäisen lyhennyksen summa ei nouse liian suureksi.

Henkilökohtainen lainatarjous


Kun vastaanotat lainatarjouksia kumppaneiltamme, ne ovat aina yksilöllisiä. Tämä tarkoittaa, että etukäteen ei voi tietää, kuinka edullisia tarjouksia juuri sinä voit saada.

Pankit ja rahoitusyhtiöt hinnoittelevat lainat yksilöllisesti jokaiselle asiakkaalle, joten paras tapa tehdä lainavertailu on pyytää tarjouksia usealta eri taholta.

Lainataivas lainavertailu mahdollistaa henkilökohtaiset hinnat näkyville välittömästi. Näin voit nähdä kaikki saatavilla olevat tarjoukset ja vertailla niitä rauhassa.

Lainavertailu on aina prosessi jonka tarkoituksena on löytää sinulle paras ja edullisin laina. Meidän sivustomme kautta tavoitat niin paljon eri pankkeja ja rahoituslaitoksia kuin ikinä Suomessa on mahdollista. Tämän takaa parhaat yhteistyökumppanit. Voit täyttää yhden hakemuksen ja saada sillä yli 30 eri lainatarjousta. Voit lisätä mahdollisuuksia täyttämällä hakemuksen myös jollekin toiselle meidän kumppaneista. Tämä siitä syystä, että kaikilla kumppaneilla ei välttämättä ole samat pankit vertailussaan. Jos siis haluat maksimoida mahdollisuutesi, tee pari hakemusta.

Miten lainojen vertailu toimii?

Lainavertailussa asiakas täyttää lomakkeen haluamistaan lainan ehdoista ja omista tiedoistaan. Täytettyään lomakkeen palvelu välittää tiedot useille eri rahoituslaitoksille, jotka puolestaan lähettävät asiakkaalle jäsennellysti parhaat lainatarjoukset.

Miksi kannattaa tehdä lainavertailu?

Lainavertailu on järkevää, koska se auttaa kuluttajaa löytämään itselleen parhaiten sopivan ja edullisimman lainan. Lisäksi se säästää aikaa ja rahaa.

Mikä on paras paikka tehdä lainavertailu?

Lainojen vertailu kannattaa tehdä Helposti Paras sivustolla. Meidän sivustomme mahdollistaa edullisimman lainan saannin lukuisten rahoituslaitoksien avulla.