Edullinen laina 2024: Vertaa ja valitse itsellesi sopivin ja edullisin laina

Lainasumma: 10000

Laina-aika: 5 vuotta

Arvioitu kuukausierä


202.50

Arvio on laskettu 8,0% nimelliskorolla.

👉 Ilmainen hakemus 👉 Ei sitoutumista 👉 Nopea lainapäätös

Hae lainaa nyt!

Hae helposti ja nopeasti edullista lainaa jopa 60 000 euroa heti tilillesi. Tavoitat kerralla yli 40 pankkia ja muita lainantarjoajia. Lainan hakeminen on ilmaista eikä sido sinua mihinkään!

Lainasumma: 1000-60000€
Takaisinmaksuaika: 12-180kk
Vuosikorko: 4-20%
Ikärajoitus: 18 vuotta

Lainasumma: 2000-60000€
Takaisinmaksuaika: 12-180kk
Vuosikorko: 4% – 20%
Ikärajoitus: 18 vuotta

Lainasumma: 100-60000€
Takaisinmaksuaika: 12-240kk
Vuosikorko: 4,19% – 20%
Ikärajoitus: 18 vuotta

Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin aikaa. Hakemukseen täytetään perus- ja tulotiedot. Sen jälkeen hakemus lähtee jopa 30 eri rahoituslaitokselle yhdellä napin painalluksella.

Kaikki rahoituslaitokset, jotka haluavat myöntää sinulle lainaa ovat ne jo esihyväksyneet. Käy lainatarjoukset kaikessa rauhassa läpi ja valitse itsellesi niistä paras

Seuraa mailissa tulleita ohjeita ja hyväksyt parhaimman lainan. Mikäli tarjoukset eivät jostain syystä miellytä niin sinun ei tarvitse tehdä mitään, lainatarjoukset raukeavat itsekseen. Tämä ei siis velvoita sinua mihinkään.

Täytä maksuton lainahakemus Lainataivaan kautta ja hae edullinen laina verkosta luotettavasti ja turvallisesti. Tavoitat meidän kauttamme samalla kertaa jopa yli 40 pankkia ja muuta lainantarjoajaa muutamassa minuutissa.

Meidän avullamme voit hakea edullista lainaa netistä aina 60 000 euroon asti – ilman tarvetta vakuuksille tai takaajille. Lainan hakeminen on täysin maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Voit siis kokeilla palveluamme ilmaiseksi nähdäksesi, millaisia lainatarjouksia saat.

Palvelumme avulla tavoitat kerralla jopa yli 40 pankkia ja lainanantajaa yhden hakemuksen avulla. Voit nykyään hakea edullista lainaa 1000 eurosta aina 60 000 euroon asti, halutessasi jopa pitkälläkin takaisinmaksuajalla.

Aloita täyttämällä maksuton lainahakemus ja saat ensimmäiset lainatarjoukset nopeasti.

Kaikki palveluumme kuuluvat pankit ja lainanantajat myöntävät lainaa ilman vakuuksia tai takaajia.

edullinen laina
lainahakemus

Kun olet lähettänyt lainahakemuksen, yhteistyökumppanimme kilpailuttaa pankit ja lainanantajat puolestasi täysin maksutta. Jos hakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan vaatimukset, saat heti tiedon siitä, voimmeko löytää sinulle sopivaa edullista lainaa!

Kun vastaus on myönteinen, saat pian henkilökohtaisia lainatarjouksia jopa kymmeniltä eri lainanmyöntäjiltä, jotka voivat tarjota sinulle edullista lainaa. Alustavat lainatarjoukset ovat yleensä saatavilla jo muutamassa minuutissa. Tehtävänäsi on vertailla tarjouksia ja valita itsellesi sopivin ja edullisin laina.

Kilpailuttamalla edulliset lainat netissä säästät aikaa ja rahaa. Verkossa tapahtuva lainojen kilpailuttaminen on nopeaa ja vaivatonta verrattuna perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin – et tarvitse lainaneuvotteluja etkä juurikaan liitteitä.

Helposti Paras lainojen kilpailutuksen avulla sinun ei tarvitse lähteä erikseen hakemaan edullista lainaa jokaisesta pankista, vaan saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia. Voit kuitenkin halutessasi tehdä hakemuksen parille isoimmalle lainankilpailuttajalle, niin saat mahdollisesti enemmän pankkeja mukaan kuin täyttämällä yhden hakemuksen. Voit myös hyödyntää palveluamme nykyisten lainojesi kilpailuttamiseen valitsemalla lainan käyttötarkoitukseksi uudelleenrahoituksen tai lainojen yhdistämisen.

Meidän ainoa tehtävämme on auttaa sinua kilpailuttamaan ja löytämään parhaan sinulle sopivan edullisen lainan. Tämä tietenkin tarkoittaa mahdollisimman pientä korkoa ja ilman mitään piilokuluja.
Tee lainojen vertailu niin, että kiinnität erityistä huomiota seuraaviin asioihin:

 • edullisen lainan korot
 • Lainan kuukausierä
 • Takaisinmaksuaika

Nykyään erilaisten lainojen ja niitä tarjoavien tahojen välillä erot ovat aika pienet, johtuen kovasta kilpailusta. Niissä on kuitenkin eroja, ja varsinkin kuluissa ja koroissa saattaa olla niin suuret erot, että kuukausitasolla mahdolliset säästöt ovat helposti satasia, jopa tuhansia euroja. Tämän takia on järkevää vertailla lainoja ja kilpailuttaa ne.

edullisen lainan koron laskeminen
lainan hyväksyminen

Kun olet valinnut parhaan ja edullisimman lainan, seuraava askel on sen hyväksyminen. Hyväksyttyäsi lainatarjouksen, rahat siirretään yleensä välittömästi tilillesi, ja voit käyttää niitä tarpeidesi mukaan. Rahat ovat käytettävissäsi arkipäivisin nopeimmillaan jopa 15 minuutissa!

Edullinen laina auttaa sinua saamaan taloutesi tasapainoon. Lue alta miten tämä kaikki on mahdollista ja kilpailuta lainasi välittömästi meidän yhteistyökumppaniemme kautta.

Hae edullista lainaa meidän kauttamme helposti ja nopeasti verkkopalvelussamme ilman kuluja. Et sitoudu mihinkään – tarkista vain mahdolliset tarjoukset.

Ensimmäinen askel on oman tilanteesi arvioiminen. Mihin tarkoitukseen tarvitset lainaa ja kuinka paljon? Kun tiedät sopivan lainasumman, voit täyttää hakemuksen ja antaa kaikki tarvittavat tiedot.

Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat nopeasti tarjouksia sähköpostiisi. Voit vertailla eri tarjouksia ja valita niistä itsellesi edullisimman lainan. Parhaimmillaan laina voi olla tililläsi vielä samana päivänä.

Muista tämä


Jokainen lainan hakija pyrkii löytämään itselleen parhailla lainaehdoilla varustetun lainan. Tämä tarkoittaa edun saamista mahdollisimman edullisista ehdoista ja kuluista. Kuitenkin niin, ettei vakuuksia tarvita. Yleensä suurimmat kulut lainoissa ovat korkokulut.

On kuitenkin tärkeää tiedostaa, että lainoihin liittyy usein myös muita vaihtelevia kuluja.

Mistä edullinen laina koostuu?

 • Tilinhoitomaksu
 • Korkokulut
 • Mahdollinen lainan avausmaksu
 • Lainojen lisäpalveluista (vapaaehtoisia)

Näistä syistä on aina järkevää vertailla erilaisia lainoja. Erityisesti sinun tulisi kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät lisäkulut.

Lainojen vertaileminen itse voi olla haastavaa, koska nykyään markkinoilla on kymmeniä eri lainantarjoajia, joiden hinnat vaihtelevat merkittävästi. Kun etsit lainaa netistä, muista kuitenkin seuraava:

Erityisesti pitkällä laina-ajalla lainojen kokonaiskulut voivat vaihdella suuresti. Älä koskaan tee päätöstä lainan ottamisesta kevyin perustein tai hetken mielijohteesta. Kyse on kuitenkin omasta taloudestasi, joten ole tarkkana näissä asioissa.

Edullisin laina löytyy vain vertailemalla


Parhaimmat lainatarjoukset löytyvät vertailemalla eri vaihtoehtoja. Tarjontaa on tänä päivänä runsaasti, ja yksittäisten rahoitusyhtiöiden tarjousten hakeminen voi olla vaivalloista. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti tehdä vertailua. Vertailu meidän kauttamme on superhelppoa. Olemme keränneet vain parhaimmat lainanvertailu paikat helposti sinun saatavillesi. Voit käyttää niistä vain yhtä tai montaa. Yhdellä lainavertailulla voit tavoittaa jopa 35 lainantarjoajaa, mutta tekemällä sen vaikkapa pariin isoimpaan, tavoitat vieläkin enemmän, koska eri lainanvertailupalveluilla on eri pankkeja mukana. Näin ollen meidän sivuston kautta tavoitat suurimman mahdollisen määrän eri rahoituslaitoksia. Näin saat edullisen lainatarjouksen – tai useampia – mahdollisesti jo tänään.

Suosittelemme käyttämään sivustomme eri lainanvertailupalveluita. Palvelu on täysin maksuton ja tuo nopeasti ja turvallisesti esiin markkinoiden edullisimmat lainat. Vertailun avulla saat kaikki tarvittavat tiedot yhdellä kertaa:

 • Lainan summan
 • Todellisen vuosikoron
 • Laina-ajan
 • Sekä kaikki muut relevantit tiedot

Rahoitusyhtiöitä on jo nyt lukuisia, ja uusia toimijoita tulee markkinoille jatkuvasti. Meidän sivustomme löytää puolestasi kaikki parhaat ja luotettavat toimijat.

Lainaa edullisesti kilpailuttamalla

Mahdollisimman edullinen laina löytyy vain ja ainoastaan kilpailuttamisen avulla. Kilpailuttamalla tehty lainatarjous on aina huomattavasti edullisempi kuin muuten saatu tarjous. Lainojen kilpailutus meidän sivustolla tapahtuu niin, että täytät vaikkapa Sortterin kautta lainahakemuksen jolla tavoitat jopa 35 rahoituslaitosta. Halutessasi voit tehdä saman tempun myös Rahalaitoksen kautta jolloin saat vielä muutaman pankin lisää mukaan kilpailutukseen. Tämän jälkeen voit odotella hetken ja saat jo minuuttien sisään monia eri lainatarjouksia. Helppoa vai mitä?

Hakemuksen lähettämisen lisäksi ei tarvita mitään muuta. Kun olet saanut tarjoukset, sinun tarvitsee vain valita niistä se sopivin ja edullisin lainavaihtoehto. Muista, että et ole velvollinen hyväksymään yhtäkään lainatarjousta. Pelkkä lainojen kilpailutus ei siis sido sinua mihinkään päätökseen.

Ketkä kaikki voivat saada edullista lainaa?

Useimmat meidän kauttamme toimivat rahoituslaitokset myöntävät lainaa yli 18 vuotiaille. On kuitenkin olemassa yrityksiä jotka vaativat pahimmillaan jopa 25 vuoden ikää. Muita vaatimuksia edullisen lainan saannille on:

 • Säännölliset tulot
 • Ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä
 • Vakituinen osoite Suomessa

Edullinen laina heti tilille kun tarvit sitä

Elämässä yllättävät hankinnat tapahtuvat usein, vaikka olisitkin tehnyt huolellista suunnittelua. Esimerkiksi käytetyn auton tai edullisen lomamatkan löytäminen voi yllättäen osua kohdalle.

Siksi on tärkeää saada rahat tilillesi nopeasti. Halvin autolaina tai matka ei kuitenkaan ilmesty kuin taikaiskusta. Yllättävä rahoitustarve voi ilmaantua milloin tahansa, mihin vuodenaikaan tai kellonaikaan hyvänsä. Silloin tarvitaan nopeasti saatavilla oleva edullinen laina.

Edullisin laina voi joustaa tarpeidesi mukaan

Nykyään monet luotonantajat mahdollistavat sen, että rahat siirtyvät tilillesi jopa muutamissa minuuteissa. Tämä tarkoittaa, että voit saada edullista lainaa nopeasti käyttöösi. Joillakin luotonantajilla on tarjolla myös limiittitili tai joustoluotto joka on erityisen joustava ratkaisu.

Limiittitilissä sinulle annetaan esimerkiksi 2 000 euron luottoraja. Et kuitenkaan ole velvollinen nostamaan koko summaa kerralla, vaan voit nostaa tarvittaessa osia siitä milloin tahansa, vuorokaudenajasta riippumatta. Monet palvelut tarjoavat rahansiirtoja ympäri vuorokauden. Joustoluotto on käytettävissäsi aina silloin, kun tarvitset rahaa.

Luoton nostamisesta saatetaan veloittaa erillinen nostokulu, mutta toisinaan ne voivat olla myös kuluttomia riippuen sopimuksesta. Nämä asiat kannattaa aina tarkistaa ennen luottotilisopimuksen allekirjoittamista.

Useimmiten nopea ja edullinen laina siirretään välittömästi tilillesi.

Muista kuitenkin, että luotonantajalla on velvollisuus arvioida maksukykysi. Siksi suurempia lainoja hakiessasi saatetaan pyytää joitakin tulosasi osoittavia dokumentteja. Pienempien lainojen kohdalla dokumenttien lähettäminen ei yleensä ole tarpeen.

Vaikka sinua pyydettäisiin lähettämään tulotositteita, lainapäätös on jo lähes valmis. Tositteilla voit todistaa, että sinulla on riittävä maksukyky.

Edullinen laina pitkällä takaisinmaksuajalla

Monet lainanhakijat tavoittelevat edullista lainaa pitkällä maksuajalla. Kuitenkin totuus on, että mitä pidempi laina-aika on, sitä korkeammiksi lainan todelliset vuosikulut nousevat. Tämä johtuu siitä, että lainan kokonaiskustannukset kasvavat suhteessa laina-aikaan.

Toisaalta on tilanteita, joissa pitkä laina-aika voi olla järkevä valinta. Esimerkiksi silloin, kun sinulla on mahdollisuus lyhentää lainaa vain pienillä kuukausierillä. Jos tavoitteenasi on erityisesti laina pienillä kuukausittaisilla maksuilla, kannattaa harkita erilaisia vaihtoehtoja.

Kun vertaillaan lainoja, yleisenä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että lyhyempi laina on lähes poikkeuksetta kokonaiskustannuksiltaan edullisempi vaihtoehto kuin pitkä laina-aika. Jos siis tavoittelet lainaa, jonka kokonaiskustannukset ovat mahdollisimman pienet, paras valinta on lyhyempi laina-aika.

Miksi sitten ihmiset valitsevat pitkiä laina-aikoja? Pitkän laina-ajan etu on juuri siinä, että kuukausittainen lyhennys on kokonaisuudessaan pienempi.

Tällä tavoin lainanottaja voi varmistaa, että pystyy hoitamaan lainan myös tiukoissa taloudellisissa tilanteissa. Tämä on tärkeää ottaa huomioon ja ennakoida, koska taloudellinen tilanteemme voi muuttua odottamattomasti – ja niin tapahtuu lähes jokaiselle. Yllättävät kustannukset ovat nimeltäänkin yllättäviä.

Esimerkkejä tällaisista kustannuksista ovat ylimääräiset verot tai odottamattomat auton tai asunnon korjaukset. Myös lomamatkat ja lasten harrastuskustannukset voivat tuoda ylimääräisiä menoja.

Vaikka ottaisitkin lainan pidemmällä maksuajalla, voit yleensä halutessasi lyhentää sitä enemmän kuukaudessa kuin sovittu minimisumma. Usein voit myös vaikuttaa laina-ajan ja kustannusten muutoksiin lainan ottamisen jälkeen.

Lainaa netistä edullisesti ilman vakuuksia

Netissä tarjottavat lainat ovat yleensä vakuudettomia lainoja, eli sinun ei tarvitse antaa reaalivakuutta niiden saamiseksi.

Nykyään myös vakuudettomien lainojen korkotaso on kilpailukykyinen verrattuna vakuudellisiin lainoihin. Pienempiin kulutusluottoihin ei yleensä vaadita vakuuksia lainkaan. Siksi edullinen laina netistä ilman vakuuksia on yhtä hyvä vaihtoehto kuin pankista saatavat tarjoukset.

Edullisin vakuudeton kulutusluotto voi olla jopa alle 5% korolla.

Voiko pankista saada edullista lainaa?

Mistä löytyy edullinen kulutusluotto? Sekä verkosta että pankeista. Aiemmin edullista lainaa pankista sai yleensä vain panttia vastaan. Nykyään kuitenkin myös kotimaiset pankit myöntävät edullisia lainoja ilman vakuuksia. Perinteisesti pankeissa on kuitenkin aina kysytty lainan käyttötarkoitusta.

Kun haetaan edullista vakuudetonta lainaa rahoitusyhtiöltä, ei tarvitse selittää lainan käyttötarkoitusta. Tämä onkin vakuudettoman lainan, eli kulutusluoton, parhaita puolia: voit käyttää rahat haluamallasi tavalla. Luotonantaja on kiinnostunut vain siitä, että edullinen laina maksetaan takaisin sovitusti.

Edullisin vakuudeton laina löytyy Lainataivas palvelun kautta!

Miten edullisesti vakuudetonta lainaa voi saada?

Kuinka edullista vakuudetonta lainaa voit saada, riippuu sekä luotonantajasta että omasta luottotilanteestasi.

Luotonantajat tekevät aina riskianalyysin jokaisesta lainanhakijasta erikseen. Mitä paremmin olet hoitanut taloutesi ja mitä vakaammassa taloudellisessa tilanteessa olet, sitä paremmilla lainaehdoilla voit saada luottoa.

Eri luotonantajat tarjoavat erilaisia lainaehtoja ja korkotasoa. Lainoihin on asetettu korkokatto suojaamaan sinua liian korkeilta koroilta. Kuitenkin korkokaton puitteissa voi olla merkittäviä eroja lainojen hinnoissa, ja siksi edullinen laina kannattaa aina hakea kilpailuttamalla eri vaihtoehtoja.

Vertailemalla useita lainoja keskenään löydät todennäköisemmin juuri omaan tilanteeseesi sopivan ja edullisimman vakuudettoman lainan.

Hyödyntämällä vakuuksia voit saada mahdollisimman edullisen lainan


Lainat voidaan jakaa kahteen eri kategoriaan niiden tyypistä riippuen: vakuudettomiin ja vakuudellisiin lainoihin.

Vakuudeton laina on sellainen laina, johon haettaessa ei tarvitse asettaa mitään vakuutta tai panttia. Lisäksi vakuudettomaan lainaan ei sisälly lainan takaajaa, joka takaisi lainan tarjoajalle sujuvan takaisinmaksun. Tämän vuoksi lainanantajan riskitaso on hieman korkeampi vakuudettomissa lainoissa.

Vakuudellinen laina puolestaan edellyttää lainanhakijan asettamaa panttia tai vakuutta. Vakuudellinen laina voi myös olla jonkun henkilön tai instituution takaama.

Vakuudellinen laina on yleensä paras tapa saada lainaa edullisesti. Vakuudellinen laina on edullinen siksi, että vakuuden asettaminen vähentää lainan tarjoajan ottamaa riskiä. Pienempi riski johtaa yleensä myös pienempiin lainakustannuksiin lainaa myönnettäessä.

Edullinen laina voi edellyttää vakuuksia

Vakuudellinen laina on usein paras tapa hakea ja saada edullista luottoa. Voit asettaa lainan vakuudeksi monipuolisesti erilaisia vakuuksia.

 • Arvopapereita
 • Maa- tai metsätontin
 • Asunnon
 • Auton
 • Valtiontakauksen
 • Rahaa pantiksi tilille
 • Rahaston


Halvin laina useimmiten on vakuudellinen, mutta nykyään useat rahoitusyhtiöt pystyvät tarjoamaan varsin edullista lainaa myös ilman vakuuksia, kun kilpailu ja ehtojen kiristyminen lisäävät vaihtoehtoja. Näin edulliset luotot ovat saatavilla monista eri paikoista.

Näin tunnistat edullisimman lainan

Edullinen laina määritellään yleisesti sellaiseksi, jonka korko on alhainen. Kun arvioit lainan kustannuksia, on erittäin tärkeää erottaa toisistaan nimelliskorko ja todellinen vuosikorko.

Nimelliskorko kuvaa vain lainan korkoprosenttia eikä sisällä muita lainaan liittyviä kuluja, kuten avausmaksuja tai lainanhoitokuluja.

Edullisin lainan korko selviää kuitenkin vasta tarkastelemalla todellista vuosikorkoa. Todellinen vuosikorko sisältää nimelliskoron lisäksi kaikki lainan muut kulut, ja siksi se on paras mittari lainan todelliselle kustannukselle.

Kun haluat varmistaa edullisen lainan koron, keskity tarkastelemaan todellista vuosikorkoa pelkän nimelliskoron sijaan.

Kiinnittämällä huomiota todelliseen vuosikorkoon vältät riskin jättää huomaamatta lainan piilotettuja kuluja, sillä todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainan kustannukset automaattisesti.

Edullinen laina saatavilla 24/7

Yksi netissä tarjolla olevien kulutusluottojen eduista on niiden saatavuus mihin tahansa vuorokauden aikaan. Riippuen luotonantajasta, voit saada alustavan tai lopullisen lainapäätöksen myös toimistoaikojen ulkopuolella. Nykyään monet luotonantajat palvelevat asiakkaitaan myös viikonloppuisin, joten lainapäätöstä ei välttämättä tarvitse odottaa seuraavaan arkipäivään.

On kuitenkin tärkeää huomioida, että lainapäätöksen saamiseen kuluvassa ajassa voi olla eroja eri luotonantajien välillä. Toiset pystyvät antamaan päätöksen lähes välittömästi, jopa suurempien lainasummien osalta. Toisilla luotonantajilla hakemuksen käsittelyaika voi kestää useita päiviä. Tähän vaikuttaa myös haetun luoton suuruus ja muut tekijät.

Erityisesti suurempia lainoja hakiessa luotonantajat usein pyytävät nähtäväksi palkkakuitteja ja verotodistuksia ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Hae edullista lainaa helposti ja nopeasti meidän kauttamme


Hae edullista lainaa käyttäen hyväksesi palveluamme netissä. Olemme tehneet hakuprosessin ja lainojen kilpailuttamisen äärimmäisen helpoksi sinulle.

Muista kuitenkin, että vaikka nykyään voit saada lainaa edullisesti ja nopeasti ympäri vuorokauden, on tärkeää säilyttää maltti. Ensin kannattaa realistisesti arvioida oma taloudellinen tilanteesi ja sitten tutustua rauhassa saamiisi tarjouksiin. Kulutusluoton tarve voi tulla nopeasti, ja tällöin lainavertailun käyttö auttaa löytämään alustavat lainatarjoukset.

Näin toimimalla varmistat, että löydät edullisen kulutusluoton nopeasti ja luotettavasti.

Huomio nämä tärkeät asiat vakuudettoman edullisen lainan hinnan nostajina

Edullisin vakuudeton laina ei aina ole pomminvarma asia. Jokainen laina voi sisältää korkokulujen lisäksi muita kustannuksia, joihin moni saattaa yllättyä. Tällaisia kuluja voivat olla esimerkiksi:

 • Avausmaksu, joka maksetaan lainan avaamisen yhteydessä. Avausmaksu on yleensä suurempi suuremmille lainasummille. Kaikki lainat eivät kuitenkaan sisällä avausmaksua, ja jotkut palveluntarjoajat tarjoavat avausmaksuttomia lainoja.
 • Nostopalkkio, joka yleisimmin liittyy joustoluottoihin. Joustoluotoissa lainanhakija saa käyttöönsä tietyn lainasumman, josta voi tehdä nostoja tarpeen mukaan. Nostopalkkio veloitetaan jokaisesta nostosta erikseen. Edullisessa joustoluotossa nämä kulut pidetään yleensä matalina.
 • Tilinhoitomaksu ja laskutuslisä, jotka lisätään jokaiseen kuukausittaiseen lyhennykseen. Tilinhoitomaksu on yleinen kulu monissa lainoissa, mutta edullisessa lainassa tämä kulu ei yleensä nouse korkeaksi.

Lainaa valitessa on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota näihin lisäkustannuksiin, kuten tilinhoitomaksuun ja laskutuslisiin. Vaikka kustannukset saattavat vaikuttaa aluksi pieniltä, ne voivat kuukausittain maksettuna lisätä merkittävästi lainan kokonaiskustannuksia.

Lainaa edullisella korolla tai jopa ilman korkoa – Onko se edes mahdollista?

Moni lainan tarjoaja mainostaa verkossa kokonaan korotonta lainaa. Edullinen laina ilman korkoja saattaa kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ja useimmiten näin myös on.

Korottomaksi mainostettu laina saattaa todellisuudessa olla sellainen, jonka korot nousevat tietyn päivämäärän jälkeen todella korkeiksi. Siksi sinun kannattaa olla tarkkana, sillä monesti tällaisilta lainan tarjoajilta ei ole mahdollista saada lainaa todella edullisesti.

Tosiasiassa paras edullinen laina löytyy aina lainojen kilpailutuksen kautta. Lainataivas lainakilpailutus kerää tarjouksia kymmeniltä kotimaisilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Hae lainaa siis kauttamme jo tänään!

Lainaa edullisesti eri muodoissa

Voit hakea ja saada lainaa kilpailukykyiseen hintaan ja nopeasti useilta eri lainan tarjoajilta. Mikä lopulta määrittää, mikä laina on edullinen, riippuu suuresti siitä, minkä tyyppistä lainaa haetaan. Seuraavissa kappaleissa tarkastelemme tarkemmin, mikä voisi olla edullinen laina eri lainatyypeissä. Tarkasteltavat lainatyypit ovat seuraavat:

 • Joustoluotto
 • Kulutusluotto
 • Yhdistelylaina
 • Yrityslaina

Edullinen joustoluotto

Joustoluotto on lainamuoto, jossa sinulle myönnetään tietty enimmäissumma, jonka puitteissa voit nostaa lainaa tarpeidesi mukaan. Joustoluotto on vakuudeton laina, ja sen kustannukset voivat olla hieman korkeammat verrattuna joillekin muille lainatyypeille.

Suhteutettuna yleiseen hintatasoon joustoluoton todellinen vuosikorko on kuitenkin usein melko edullinen, kun se on 4,5 % tai alle. Joustoluoton korko on rajoitettu korkokaton alle Suomen lainsäädännön mukaisesti.

Edullinen kulutusluotto

Kulutusluotto on lainamuoto, jonka tarkoituksena on rahoittaa kulutusta. Tämä lainatyyppi on yleensä pieniä ja vakuudettomia lainoja.

Kulutusluoton katsotaan olevan edullinen, kun sen todellinen vuosikorko on alle 4,5 %, verrattuna kulutusluottojen yleiseen hintatasoon.

Edullinen yhdistelylaina

Velkojen yhdistelylaina on lainamuoto, jolla voit yhdistää useat pienemmät lainasi yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tämä auttaa säästämään kuluissa ja helpottaa talouden hallintaa.

Yhdistelylaina on yleisesti ottaen hieman halvempaa korkokulujen osalta verrattuna kulutusluottoihin tai joustoluottoihin. Erot lainojen välillä ovat kuitenkin pieniä. Edullisimmillaan yhdistelylainaa voi saada hieman yli 4 %:n todellisella vuosikorolla.

Yrityslainaa edullisesti

Myös yrityksille on nykyisin tarjolla erilaisia lainatuotteita muualla kuin perinteisissä pankeissa. Edullinen yrityslaina voi olla tarpeellinen yritykselle yllättävissä tilanteissa, aivan kuten kuluttajille tarkoitetut lainat.

Nykyään yrityslainoihin ei välttämättä tarvita lainkaan vakuuksia, mutta useimmissa tapauksissa vaaditaan henkilötakaus.

Kokemuksia kuluttajilta edullisista lainoista

Usein luotonantajat esittelevät sivustoillaan kuluttajien kokemuksia edullisista lainoista. Nämä kokemukset ovat osa lainojen markkinointia.

Kokemusten kuvauksissa ja videoissa iloiset ja helpottuneet ihmiset kehuvat haettavaa luotonantajaa ja ylistävät luottoa, jonka heille on myönnetty. Kokemuksia lukiessa, niistä kuullessa ja niitä katsoessa kannattaa kuitenkin olla terveen kriittinen. Mainokset ovat aina mainoksia ja niiden tavoite on saada sinut valitsemaan juuri kyseinen lainantarjoaja.

Paras tapa saada totuus luotosta selville on yksinkertaisesti vertailla mikä tarjotuista vaihtoehdoista on sinulle sopivin. Tällöin sinun kannattaa kiinnittää huomiota:

 • Kuukausierään
 • Nimelliskorkoon ja luottokustannuksiin
 • Todelliseen vuosikorkoon

Todelliseen vuosikorkoon vaikuttavat kaikki luotosta tulleet kulut. Nämä faktat puhuvat puolestaan.

Kokemuksia on tietysti hyvä kuunnella, jos tiedät että ne ovat luotettavia. Esimerkiksi ystävät ja perheenjäsenet saattavat suositella jotain luotonantajaa. Myös verkossa on arvostelusivustoja, joissa kerrotaan arvioita luotonantajista ja heidän asiakaspalvelustaan.

Lainojen vertailu kuitenkin on se kaikista varmin tapa saada tietoa siitä, millaisia edulliset lainat ovat ja mitkä niistä ovat tarjolla juuri sinulle. Vertaile siis vaihtoehtoja ja sen jälkeen hae edullinen laina netistä.

Käyttämällä Lainataivaan palvelua saat vertailuun mukaan myös ne rahoitusyhtiöt, joita et olisi muuten edes osannut harkita. Monesti kuluttajat kysyvät lainaa yhdestä tai kahdesta paikasta. Luottoja vertailemalla saat tarjouksia jopa kymmeniltä yhteistyökumppaneiltamme.

Edullista lainaa eri elämäntilanteisiin

Ihmisten elämäntilanteet muuttuvat jatkuvasti. Kun elämäntilanne muuttuu, usein myös taloudellinen tilanne voi muuttua merkittävästi.

Muuttuneessa elämäntilanteessa rahan tarve voi lisääntyä ja saatat tarvita edullista lainaa nopeasti. Seuraavissa kappaleissa käsitellään, millaisia lainatarpeita eri elämäntilanteissa olevilla henkilöillä voi yleisesti olla.

Edullista lainaa työttömälle


Työttömyys voi iskeä keneen tahansa yllättäen ja nopeasti. Jos henkilö kokee samalla taloudellisia vaikeuksia, tilanne voi olla erittäin haastava. Joissakin tapauksissa lainan ottaminen voi kuitenkin tarjota väliaikaista helpotusta talousvaikeuksiin.

Edullisen lainan saaminen työttömälle voi olla vaikeaa, koska säännöllisiä palkkatuloja ei ole. Monet työttömät saavat kuitenkin ansiosidonnaista päivärahaa tai työmarkkinatukea, ja jotkut lainan tarjoajat saattavat laskea nämä säännöllisiksi tuloiksi. Tässä tapauksessa lainan saaminen työttömälle voi olla mahdollista.

Työttömälle on kuitenkin haastavaa löytää erittäin edullista lainaa ilman vakituisia palkkatuloja. Lainantarjoajat arvioivat aina lainan riskiä, mikä vaikuttaa lainan lopulliseen hintaan. Säännöllisten palkkatulojen puuttuminen lisää riskiä, mikä yleensä nostaa lainan kustannuksia hieman.

Edullinen laina opiskelijalle

Opiskelijan rahantarve voi usein liittyä opiskelumateriaalien hankintaan tai yleiseen elämisen kustantamiseen. Tällaisiin tilanteisiin edullinen laina opiskelijalle voi tarjota ratkaisun.

Suomen valtion takaama opintolaina on yleisin ja suositeltavin lainavaihtoehto opiskelijoille. Opintolaina on valtion takaama, mikä tarkoittaa, että lainan takaa Suomen valtio. Kaikki opintorahaa saavat opiskelijat ovat oikeutettuja valtion takaamaan opintolainaan.

Opintolaina on edullinen vaihtoehto opiskelijalle juuri sen vuoksi, että se on valtion takaama vakuudellinen laina. Opintolaina nostetaan aina opiskelijan valitsemasta pankista. Lainan takaisinmaksuaika ja korko sovitaan yksilöllisesti pankin kanssa.

Lainaa edullisesti yhdessä

Yhteislaina on nykyään erittäin suosittu lainatuote, ja siihen on hyvä syy. Yhteislainan suosio perustuu sen tarjoamaan helppoon säästömahdollisuuteen. Yhteislainassa on aina vähintään kaksi hakijaa, jotka voivat olla esimerkiksi aviopuolisoita tai avopuolisoita.

Yhteislainan järjestely tekee siitä edullisen, sillä rahoitusyhtiöt ja pankit voivat saada kaksi henkilöä vastuuseen lainasta, mikä pienentää niiden riskejä verrattuna yksittäisen hakijan lainaan. Se, kuinka paljon lainaa voitte saada yhteishakijoina, vaihtelee eri yhtiöiden välillä.

Edullista lainaa nopeasti tilille


Monet haluavat saada edullisen lainan nopeasti tililleen. Jos tavoitteenasi on saada lainaa nopeasti ja edullisesti, paras tapa on kilpailuttaa lainat vertailemalla eri vaihtoehtoja.

Kuten aiemmin mainittiin, vakuudellinen laina on yleensä kaikista edullisin lainamuoto. Vakuudellisen lainan käsittely kestää kuitenkin yleensä hieman pidempään kuin vakuudettoman lainan käsittely.

Tämä johtuu siitä, että lainan tarjoajan on tarkistettava vakuuden oikeellisuus ja arvioitava sen todellinen arvo ennen lainan myöntämistä ja maksamista tilillesi.

On mahdollista saada myös edullinen laina ilman vakuuksia, mutta vakuuksien kanssa lainan hintataso on yleensä vieläkin edullisempi. Näistä syistä lainan nopea saatavuus ja alhainen hinta eivät aina kulje käsi kädessä, joten kannattaa harkita tarkasti, mikä on sinulle tärkeämpää: nopea saatavuus vai alhaisempi korko.

Pienikorkoinen laina – huomioi tämä!

Lainataivas lainavertailu auttaa sinua löytämään edullista lainaa. Lainojen vertailu on avainasemassa, kun haluat löytää parhaan mahdollisen korkotarjouksen.

Kolmannen osapuolen tekemä lainavertailu tekee lainojen vertailusta automaattista ja vaivatonta. Tämä helpottaa sinua valitsemaan juuri sinulle sopivimman lainavaihtoehdon.

Ilman lainavertailupalvelua lainojen vertaileminen olisi erittäin aikaa vievää ja vaivalloista.

Lainataivaan lainavertailu on erinomainen työkalu, jonka avulla saat nopeasti kattavan kuvan eri lainavaihtoehdoista. Voit tarkastella eri vaihtoehtoja ilman sitoumuksia ja tehdä lopullisen päätöksen vasta sen jälkeen.

Edullisen lainan tarjous sähköpostiisi

Jos etsit edullista lainaa, kilpailuta tarjoukset Lainataivaan lainavertailun avulla. Lainojen kilpailuttaminen vie vain 5 minuuttia, ja voit helposti selvittää, millaista lainaa sinulle on mahdollista saada.

Edullisin lainatarjous löytyy vertailemalla sähköpostiisi saapuneita tarjouksia keskenään. Suosittelemme aina valitsemaan puolueettomasti edullisimman lainan.

Voit löytää edullisen lainan vaivattomasti kotisohvaltasi käsin, eikä sinun tarvitse käydä pankista toiseen hakemassa parasta lainatarjousta. Tämä tekee lainan hakemisesta helppoa ja kätevää!

Usein kysyttyä edullisesta lainasta

Mistä saa lainaa edullisesti?

Edullista lainaa on mahdollista saada pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Edullisimman lainan löydät vain ja ainostaan kilpailuttamalla.

Millainen on edullinen laina?

Edullinen laina on sellainen, jonka korot ja muut lainakulut ovat alhaisempia verrattuna markkinoiden nykytilanteeseen. Tavallisesti edullinen laina sisältää myös vakuuden, mikä vähentää lainan myöntäjän riskiä.

Voiko edullista lainaa saada pitkällä maksuajalla?

Lyhytaikaiset lainat voivat vaikuttaa aluksi houkuttelevilta, mutta pitkällä tähtäimellä ne eivät välttämättä ole edullisimpia vaihtoehtoja. Lainojen korot ja kulut kasvavat pidemmällä maksuajalla, vaikka vuosikorko pysyisikin samana. Mitä pidempi maksuaika on, sitä enemmän korkoa lopulta maksetaan. Toisaalta pitkä maksuaika tarkoittaa yleensä pienempää kuukausittaista lyhennysosuutta, mikä voi olla hyvä ratkaisu taloushaasteisiin.

Monet lainanhakijat eivät pysty maksamaan suuria kuukausieriä, joten he valitsevat pidemmän maksuajan. Suuremmat lainasummat ovat yleensä saatavilla pidemmällä maksuajalla, vaikka kokonaiskustannukset voivatkin olla suuremmat. On kuitenkin tärkeää muistaa, että lainan voi aina maksaa pois nopeammin, jos siihen on mahdollisuus, mikä voi vähentää kustannuksia.

Lainavertailun avulla voit selvittää, mikä olisi sinulle edullisin laina pidemmällä maksuajalla. Useimmat kulutusluottojen tarjoajat tarjoavat 5-10 vuoden maksuajat, ja erilaiset limiittilainat mahdollistavat luoton käytön samalla kun lyhennät sitä. On tärkeää lukea lainaehdot huolellisesti, erityisesti mahdollisesta ennenaikaisesta takaisinmaksusta ja siihen liittyvistä kustannuksista.

Mistä tietää, että laina on oikeasti edullinen?

Tietääksesi, milloin laina on todella edullinen, sinun kannattaa vertailla eri lainoja keskenään. Lainavertailun avulla voit selvittää, mikä tarjotuista vaihtoehdoista on kaikkein edullisin sinulle. Lainanantajat kilpailevat asiakkaistaan tarjoamalla erilaisia etuja, kuten lyhennysvapaita kuukausia tai kuluttomia nostoja.

Lainoja vertaillessa tärkeimpiin asioihin kiinnittämisen kannattaa olla lainan kuukausikorko, nostokulu, nimellinen vuosikorko ja todellinen vuosikorko. Suomessa voimassa oleva kulutusluoton korkokatto varmistaa, että vuosikorko ei saa ylittää 20 prosenttia. Tämä laki tuli voimaan liiallisten pikavippien ja luottojen vuoksi, ja Suomessa toimivat rahoituslaitokset sitoutuvat noudattamaan tätä lakia.

Jos huomaat, että lainan vuosikorko ylittää 20 prosenttia, voit tarvittaessa viedä asian tuomioistuimeen riitautettavaksi. On tärkeää tehdä tarkkaa vertailua ja valita laina, joka on kaikin puolin edullisin ja sopivin omiin tarpeisiin.