Pumppaa & Dumppaa – Osakkeet

Osakkeiden arvoa pystytään manipuloimaan ja sitä tehdään niin osakkeiden kuin myös crypto valuuttojen puolella. Homma toimii siten että valitaan haluttu osake/kolikko, sen jälkeen sijoitetaan siihen haluttu summa rahaa jonka jälkeen lähdetään pumppaamaan osakkeen arvoa ylöspäin. Osakkeen arvoa nostetaan jakamalla sitä sosiaalisessa mediassa videoiden ja kuvien myötä, osakkeen arvo nousee kun ihmiset ostavat sitä ja mitä enemmän saadaan ihmisiä ostamaan tiettyä osaketta tai kryptoa sitä arvokkaammaksi se nousee. Pump & Dump on huijaus jossa matti myöhäisiltä eli sijoittajilta jotka lähtevät kesken kaiken mukaan (kurssin nousussa) ja kun tämän liikkeen alulle panija/panijat päättävät myydä oman sijoituksensa saadaan osakkeen arvoa laskettua todella nopeasti. Osakkeiden ja cryptojen pumppaamista näkee joka puolella ja niiden alkulähteenä voidaan pitää reddittiä jossa on erikseen tätä varten tehty ryhmät (wallstreetbets) joissa käydään läpi erilaisia osakkeita ja cryptoja joilla voidaan rikastua nopeasti. Mikäli haluat vaurastua tällä tavalla kannattaa muistaa että siinä kohtaa kun videoita alkaa tulemaan vastaan tiktokissa on jo liian myöhäistä sijoittaa, sinun tulee lähteä mukaan mahdollisimman ajoissa jotta saat maksimi hyödyn irti tällaisesta Pump & Dump tilanteesta.

Voinko vaurastua Pump & Dump sijoituksella?

Sinun on mahdollista vaurastua mikäli saavutetaan mahdollisimman paljon sijoittajia kyseiseen asiaan, muista että sinun tulee lähteä mahdollisimman ajoissa mukaan jotta saat maksimoitua voittosi. Cryptojen puolella tätä pumppaamista tapahtuu jokainen päivä erilaisilla kolikoilla ja osa on jopa rikastunut tällä tavalla. Shiba Inu oli yksi tällainen kolikko mikä pumpattiin somen avulla nopeasti ylös aluksi kolikon arvo oli 0,0000000000318€ ja korkeimmillaan kolikko kävi 0,00006899€ eli kasvua tapahtui reilusti somessa tapahtuneen pumppaamisen ansiosta, tietenkin tämän korkeimman arvon jälkeen myytiin suurimmat sijoitukset pois ja pumppaajat tienasivat isosti tästä syystä. Krypto valuuttojen kanssa kun lähtee pelaamaan ei kannata sijoittaa euroakaan yli sitä minkä on valmis menettämään, meillä on kotimaisia asiantuntijoita jotka väittää kyseessä olevan pyramidi huijaus tai jotain muuta ilman että he tutustuvat itse aiheeseen. Bitcoinista ja muista valuutoista kiinnostunut kannattaa mennä lukemaan bittiraha.fi sivustoa tässä esimerkiksi syy miksi bitcoinin kurssi nousee ja laskee aina puoliintumisen jälkeen. Bitcoinin arvo määrittää yleensä myös muiden kolikoiden arvon ja jokaista kryptovaluutta projektia kohden löytyy useita erilaisia huijaus projekteja. Mikäli haluat tutustua kryptoihin niin kannattaa myös liittyä wallstreetbets crypto reddit kanavalle jossa keskustellaan päivittäin erilaisista kryptoista ja opastetaan miten tunnistat huijauksen ja miten pystyt sijoittamaan voitollisesti kryptoihin.

Pump & Dump sääntö

Pumppaamisessa kannattaa pyrkiä mahdollisimman ajoissa mukaan jotta saat maksimoitua oman voittosi, siinä kohtaa kun osake kurssi lähtee laskuun on jo myöhäistä koska kaikki muut dumppaavat eli hylkäävät uppoavan laivan. Katso alta esimerkkinä käytetty shiba inu, arvo nousi muutaman kerran nopeasti ylös ja lähti laskuun. Ensimmäiset myivät hieman ajoissa kolikkonsa pois, muut odottivat piikkiä ja myivät hurjalla voitolla kolikkonsa:

Shiba Inu pumppaus ja dumppaus

Lähteenä käytetty coinmarketcap.com palvelua.