Miten tehdä rahaa netissä?

Miten tehdä rahaa netissä? Tästä tulee  paras mahdollinen opas minkä tulet koskaan lukemaan ja koska tästä tekstistä tulee todella pitkä, aion jakaa sen eri osioihin ja voit vain klikata luettelosta sinua kiinnostavan osa-alueen jolloin sivustoni ohjaa sinut suoraan siihen kohtaan. Tämä artikkeli on 100% kirjoitettu omien kokemuksien mukaan ja on täysin rehellinen siitä miten vaikeaa rahan tienaaminen netissä on. Nopeaa rahaa ei ole olemassakaan. Itse jaan ajatuksen rahasta, että sen eteen joutuu aina tekemään työtä.

Tienaa rahaa netissä:

Miten tehdä rahaa netissä Affiliate-mainonnan eli kumppanuusmarkkinoinnin avulla?

Haluatko lähteä tienaamaan rahaa affiliate-mainonnalla? Affiliate-mainonta tarkoittaa  kumppanuusmarkkinointia jossa sinä suosittelet jonkun muun tuotteita sivustollasi ja tienaat rahaa aina kun joku menee sivustosi kautta esimerkiksi verkkokauppaan tilaamaan tuotteen. Yritys jonka verkkokauppa on, maksaa sinulle siitä, että saat asiakkaita verkkokauppaan. Tämä on verkkokaupan omistajalle helppo ja turvallinen keino maksaa sinulle vain silloin kun sinun lähettämäsi asiakkaat tilaavat tuotteita.  Tämä on hyvä keino myös sinulle lähteä tekemään itsellesi passiivista tuloa netin kautta. Tulo ei kuitenkaan tule välttämättä helpolla, mutta hyviinkin ansioihin on täysin mahdollista päästä pitkäjänteisellä työllä. Kuka tahansa voi tehdä affiliate-mainontaa omilla sivuillaan tai vaikkapa Facebook-ryhmässä, mutta kaikilla yrityksillä ei välttämättä ole affiliate-ohjelmaa mihin liittyä. Tässä artikkelissa kerron alusta loppuun mitä kannatta tehdä ja mihin asioihin kiinnittää huomiota.

Affiliate-mainonnan symbioosi

Affiliate-mainontaan kuuluu neljä osapuolta:

 1. Sinä eli julkaisija joka lähetät kävijöitä mainostajalle.
 2. Mainostaja eli se jolla on esim. verkkokauppa, rahoituslaitos tai kasino ja maksaa näistä asiakkaista komission.
 3. Affiliateverkosto eli paikka joka hoitaa materiaalit, laskutuksen, asiakaspalvelun ja komissioiden maksun.
 4. Kuluttaja eli se henkilö joka menee sinun sivustosi kautta mainostajan sivuille tilaamaan tuotteen.

Mihin affiliate-verkkoon kannattaa liittyä?

Suomessa toimii monta affiliate-verkkoa. Näistä parhaan valitseminen lienee makukysymys. Itse käytän Adtractionia, koska se on tuntunut helpolta, on suomenkielinen ja siellä on asiakaspalvelu. Kukaanhan ei sinua estä liittymästä yhteen maailman isoimmista mainosverkoista nimittäin Amazonin Associates verkkoon, mutta voi olla alkuun helpompi aloittaa opettelu jostain helpommasta. Varsinkin ensimmäisen kerran kun kokeilee tällaista on helpompaa aloittaa tutuista tuotteista. Suosittelen alkuun kokeileen vaikka paria eri verkkoa niin näet mitä eroa niillä on ja miten niissä asiat toimivat. Kun itse aloin tekemään ensimmäisen kerran mainontaa affiliate-verkon kautta, niin menin Adtractioniin ja parin tunnin ihmettelyn jälkeen kaikki olikin selvää, joten tästä hommasta pääsee kyllä selville ilman ongelmia.

Affiliate-verkot Suomessa

 1. Adtraction
 2. Circlewise
 3. TradeTracker
 4. Daisycon
 5. TradeDoubler

Miten aloitan affiliate-markkinoinnin?

Ensimmäiseksi tarvitset jonkun digitaalisen kanavan josta lähettää asiakkaita mainostajalle. Tyypillisiä kanavia ovat:

 • Nettisivut
 • Blogit
 • Facebook-sivut
 • Facebook-ryhmät
 • Youtube-kanava
 • Twitch-kanava
 • Uutiskirje
 • Mobiiliapplikaatio

Mikä tahansa siis oikeastaan kelpaa mistä voit lähettää linkin kautta kävijöitä toiselle sivustolle.

Toiseksi sinun tarvii rekisteröityä johonkin affiliate-verkostoon tai sitten suoraan jonkun yrityksen omaan affiliate-ohjelmaan. Rekisteröityäsi affiliate-verkostoon, näet sieltä kaikki siellä olevat yritykset ja heidän kampanjansa mitä on tarjolla. Sitten vain valitset sieltä ne mitkä haluat. Löydettyäsi haluamasi kampanjat sinun pitää hakea niihin, se on hyvin simppeli toimenpide ja yleensä sinut hyväksytään niihin saman vuorokauden sisällä. Hyväksymisesi jälkeen näet kaikki mahdolliset mainosmateriaalit ja voit alkaa käyttämään joko tekstilinkkejä tai bannereita omilla sivuillasi. Linkki tai banneri sisältää juuri sinun ohjelmasi evästeen josta affiliate-verkosto tunnistaa juuri sinun sivuilta tulleen asiakkaan ja toimittaa siitä sinulle kuuluvan komission. Verkosto päivittää melkein reaaliajassa ansioita, kävijöitä, klikkejä ja mainosnäyttöjä. Komissiot maksetaan pääsääntöisesti kerran kuukaudessa, mutta on ohjelmia joista saat komissiot jopa viikon välein.

Vielä koko prosessi pähkinänkuoressa. Ja vaikket olisi ikinä mennyt aiemmin mihinkään affiliate-verkostoon mukaan, kuten minä joskus, niin koko hommasta selviää parissa tunnissa ja ilman ongelmia. Kannattaa siis vaan ottaa härkää sarvista ja kokeilla.

 1. Luo hyvät nettisivut, minne tulee kävijöitä
 2. Rekisteröidy affiliate-verkostoon
 3. Valitse ja hae haluamiisi kampanjoihin
 4. Laita linkit sivuillesi
 5. Tienaa rahaa aina kun joku ostaa jotain linkkisi kautta
 6. Älä nosta jalkoja pöydälle vaan kehitä omaa sivustoasi ja koita saada aina enemmän kävijöitä

Kuinka paljon affiliate-markkinoinnilla voi tienata?

Periaatteessa vain taivas on rajana. Tämä riippuu täysin siitä mille alueelle lähdet kilpailemaan, kuinka paljon olet valmis tekemään työtä ja onko sinulla siihen riittävät resurssit. Otetaan tämän selventämiseksi muutama käytännön esimerkki:

 • Ystävilläni oli matkailuun sijoittuva pieni blogi, josta he saivat tuloja 50-100€ per kuukausi muutamalla postauksella. He saivat komission aina kun joku tilasi heidän linkin kautta lennot jonnekin päin maailmaa. Blogin lisäksi heillä oli Facebook-sivu. Tämä ei vaatinut kovin suurta työtä ja koska olivat muutenkin kiinnostuneita matkailusta niin blogikirjoitukset tulivat hetkessä pihalle. Miinuspuolena on tietenkin sitten se, ettei siitä voi määräänsä enempää tienata mikäli ei jotenkin onnistuisi kasvattamaan blogin suosiota.
 • Eräällä tuttavallani on pieni sivusto joka mainostaa äänikirjoja. Ne maksavat keskimäärin 10€ per uusi asiakas. Äänikirjojen mainostus ei vielä ole, johtuen pienestä komissiosta, kauhean kilpailtu ala, joten sieltäkin pystyy tienaamaan pienellä vaivalla 50-200€ kuukaudessa.
 • Ääriesimerkkinä on sitten erilaiset lainanvertailusivustot kuten tämäkin sivu ja uhkapelejä mainostavat affiliatet. Tienaamismahdollisuudet ovat valtavat, mutta niin on työkin. Sinulla ei valitettavasti ilman satoja ulkoisia linkityksiä ole mitään asiaa millään hakusanalla edes ensimmäiselle sivulle Googlessa.  Siellä on yrityksiä, jotka pitkäjänteisesti ovat tehneet duunia ja linkityksiä jo vuosien ajan. Toki uhkapelien mainostamiseen ja mukaviin tuloihin riittää iso Facebook-ryhmäkin joka käsittelee vedonlyöntiä tai muuten urheilua. Nämä kaksi aihetta ovat kilpailuimmat Suomessa ja siksi niitä kannattaakin alkuun välttää jos ei halua hakata vuotta päätä seinään.