Ei ne suuret tulot vaan pienet menot

On olemassa vanha sanonta ei ne suuret tulot vaan ne pienet menot, mutta mitä sillä oikeasti tarkoitetaan? Käymme tätä aihetta hieman tarkemmin lävitse tässä eli miten sinä saat säästettyä omissa menoissasi ja mitä sitten niillä säästöillä tulisi tehdä. Kannattaa myös tutustua artikkeliini miten vaurastua helposti jos haluat oppia säästämään rahaa helpolla tavalla. Moni meistä aina haaveilee isoista tuloista mutta tärkeämpi olisi keskittyä menojen pienentämisen voit säästää rahaa helposti laskemalla aina omat menosi tarkkaan. Pakollisia menoja meillä on jokaisella: vuokra/Asuntolainan lyhennys, sähkö, Internet/Puhelinliittymä, Vesi tai jotain muuta nämä kun lasket yhteen saat summan joka on pakko maksaa jokainen kuukausi. Vähentämällä suoratoistopalveluita, osamaksuja ja muita kulujasi niin ruuan kuin vaatteiden osalta pystyt saamaan itsellesi enemmän rahaa käyttöön. Säästöillä vaurastuminen kannattaa aloittaa osakesijoittamisella, eli ostat jotain tiettyä osaketta ja seuraavassa kuussa sitten eri osaketta. Kerää ainakin 5-10 erilaista alaa mihin sijoitat, näin sinulla ei ole kaikki munat yhdessä korissa vaan ne on hajautettu eli vaikka yksi toimiala menisikin alaspäin niin sinulle jää 4-9 toimialaa jotka nousevat hitaasti + varmasti ylöspäin.

Miten vähentää menoja?

Menojen vähentäminen kannattaa aloittaa kysymyksellä: Mihin rahani oikein menee? Eli lue tiliotteesta mitä ostat ja mihin käytät rahaasi, mieti tarkkaan pystytkö jättämään sen tietyn tuotteen pois tai voitko korvata sen tuotteen edullisemmalla vastaavalla. Monelle meistä on tullut ajatus että materiaali vaurastuttaa mikä on väärätapa ajatella, 100€ brändi huppari ei ole yhtään arvokkaampi kuin 40€ merkitön huppari mutta säästät kuitenkin 60€ jonka voit laittaa sitten tähän brändin osakkeeseen kiinni mikä tuo varallisuutta. Pyri siis aina ostamaan edullisemmin ja jos on pakottava tarve saada brändi vaatteita niitä löytyy kirpputoreilta kautta maan jopa 90% edullisemmin kuin kaupasta uusi vastaava tuote.

Yksi tärkein asia mitä tarvitset on ruoka, valitse ruoka kauppasi oikein esimerkkinä K-kauppa -> S-Kauppa näiden ostoskorin hinta ero voi olla jopa satoja euroja kuukaudessa kun katsotaan kaikki ruokakulut yhteensä. Maidossakin on halvimman maidon välillä hinta eroa 0.1-0.3€, se tuntuu pieneltä mutta jos juot 6-10 litraa maitoa kuussa se tekee 0,6-3€ säästön kuussa! Eli mieti aina mistä ostat ruoan ja onko kannattavaa ostaa halvempi tuote, koska halvemmissakin tuotteissa on makueroja. Myös ruokakaupassa käyntejä kannattaa vähentää koska mitä enemmän käyt kaupassa sitä enemmän ostat heräte ostoksia, osa meistä käy joka viikko maanantaisin ja perjantaisin kaupoista osa meistä ostaa kuukauden ruoat kerralla ja pakastaa tuotteet. Muista myös kokeilla meidän ilmaista säästölaskuria mikä avustaa sinua vaurastumaan helposti, laskuri laskee kuinka paljon voit käyttää ruokaan jotta saat säästettyä rahaa 1/3 osan. Lue lisää 1/3 taktiikasta tästä.

Huonelämpötilan laskeminen

Tiesitkö että asteen pudottaminen huoneenlämmössä voit tuoda säästöä? Tiedätkö mikä on terveellinen huonelämpötila ja mikä on terveydelle haitallinen lämpötila? Hengitysliitto sanoo että suositeltava huonelämpötila tulisi olla 20-22 astetta, tässä on siis 2 asteen heitto millä saat tehtyä säästöä sähkölaskun osalta. Ylen mukaan sähkölämmitys nykyisellä hinnalla (0,47€/kwh) noin 100 neliön tilan kohdalla on 20 asteessa noin 361€/kuukaudessa ja 22 asteessa 400€ kuukaudessa, tähän tietenkin vaikuttaa niin lämmitysmuoto kuin myös energia tehokkuus lämmityslaitteissa, eli jos sinulla ei ole energia tehokkaita pattereita voi lasku olla jopa isompi ja erotus siis suurempi 20 ja 22 asteen huonelämpötilan kohdalla. Puulämmityksellä säästyy energiaa kun verrataan öljy tai sähkölämmitykseen. Muista että kaikki yli 23 asteen  lämmöt tuovat mukanaan terveysongelmia joista merkittävimpiä on väsymys ja uupuminen, lisäksi kulutat sähköä enemmän kun huonelämpötila on korkeampi ja muista lopuksi nyrkkisääntö yksi pudotettu aste tuo säästöä noin 5% sähkölaskussa.