Miten tienata rahaa nopeasti – 21 helppoa tapaa!

Tienaa rahaa netistä

Elämä yllättää meidät jokaisen monta kertaa ja usein vielä niin ikävästi, että jostain pitäisi saada nopeasti rahaa. Yleensä rahapula iskee yhtäkkiä jolloin nopeat liikkeet ovat näyttäviä ja ennen kaikkea pakollisia. Tässä on 21 helppoa tapaa tehdä rahaa netistä ja sen ulkopuolelta vuonna 2024.

1. Tienaa rahaa katsomalla mainoksia kännykällä

Helppo tapa tehdä rahaa on katsella mainoksia netissä. Sinun täytyy vain rekisteröityä johonkin mainoskatselupalveluun. Jokaisesta katsomastasi mainoksesta saat tietyn summan rahaa. Palveluun liittyminen on helppoa ja nopeaa. Palkkiot maksetaan joko lahjakortteina tai suoraan rahana paypal-tilille.

Appkarma on suosittu älypuhelinsovellus, jolla voit tienata rahaa katsomalla mainoksia, tekemällä tehtäviä tai vastaamalla kyselyihin.

2. Tienaa rahaa netissä täyttämällä maksettuja kyselyitä

Maksettuihin kyselyihin vastaaminen on yhtä vaivaton tapa tehdä rahaa kuin mainosten katselu. Voit vastata näihin kyselyihin kännykällä, tabletilla tai tietokoneella. Kyselyissä kysytään yleensä mielipiteitä tunnettujen yritysten palveluista, tuotteista tai toiminnasta.

Maksetuista kyselyistä saat palkkiona keskimäärin 2-4 euroa / kysely. Palkkio ilmoitetaan ennen kyselyn täyttämistä ja yhteen kyselyyn menee aikaa noin 10-15 minuuttia. Palkkion saa mainosten katselun tapaan paypal-tilille tai lahjakortteina. Yleensä ansaitsemasi summa maksetuista kyselyistä riippuu siitä, kuinka paljon aikaa pystyt käyttämään niihin. Lisätulojen määrä voi vaihdella muutamasta eurosta satoihin kuukaudessa riippuen aktiivisuustasostasi.

Suosittuja maksettuja kyselyitä Suomessa järjestävät:

 • Tutkimuspaneeli
 • Kantar
 • Kuluttajapaneeli
 • Mielipidemaailma
 • Taloustutkimus
 • Mielipidetutkimus
 • Norstatpanel
 • Toluna
 • Monosurveys
 • Opnio
 • Maksetutkyselyt
 • YouGov
 • Palkintopaneeli

Kuluttajapaneeli on arvostettu Suomalainen paneeli. He maksavat palkkiot rahana Paypal-tilille. Yhdestä kyselystä voi saada jopa 4€, mutta yleensä palkkiot liikkuvat 0,3-2€ välillä per kysely. Tämä on helppo ja turvallinen tapa tehdä alaikäisenä rahaa netissä, koska kuluttajapaneelin kyselyihin ikäraja on 15 vuotta.

3. Kilpailut

Kilpailut ja arvonnat netissä antavat mahdollisuuden voittaa paljonkin rahaa tai suuria lahjakortteja. Niihin osallistuminen on ilmaista ja ainoa vaatimus on 18 vuoden ikäraja. Osallistuminen vaatii muutamaan sponsorien kysymyksiin vastaamista.

Esimerkkejä tämän hetken arvonnoista joihin voit osallistua (päivitetty 10.5.2024):

Voita JYSK 1000€ lahjakortti

Voita auto

Voita K-Marketin 1000€ lahjakortti

4. Hae edullista lainaa

Yksi nopeimmista tavoista saada nopeasti rahaa on lainata sitä. Ihan ensimmäiseksi kannattaa tehdä lainavertailu ja kilpailuttaa lainat jolloin saat sen varmasti kaikkein pienimmällä korolla.

Sortter on suomalainen lainojen vertailupalvelu. Yhdellä hakemuksella kilpailutat jopa 20 eri pankkia ja rahoituslaitosta. Hakemus on helppo täyttää, täysin ilmainen eikä sido sinua mihinkään. Saat hakemuksen tehtyäsi minuuteissa tarjouksia ja jos hyväksyt niistä jonkun, rahat ovat tililläsi jo samana päivänä.

Tarkista helposti ilmaiseksei luottopisteesi jonka mukaan pankit myöntävät lainaa. uScore avulla pysyt kartalla omista mahdollisuuksistasi saada lainaa ja miten sitä voi parantaa. Käyttäjiä on jo yli 700 000.

5. Myy ylimääräiset tavarat eBayssa

eBay on yksi suurimpia ja tunnetuimpia nettikauppabrändejä. Siellä voit helposti myydä turhat kamat nurkista pyörimästä. Siellä on myynnissä valtava määrä kamaa, joista parhaiten tekevät kauppansa vaatteet, elektroniikka ja kodin tarvikkeet.

6. Ota nykyisille lainoille lyhennysvapaat

Ota selvää mitä lainoja lyhennät tällä hetkellä ja pyri hankkimaan niille kaikille mahdolliset lyhennysvapaakuukaudet. Näin ollen sinun ei tarvi tältä ajalta maksaa kuin korot ja saat vapautettua rahaa käyttöösi. Tämä on yksi nopeimpia tapoja saada rahaa käyttöön.

7. Vie tavaraa kaniin

Kani eli panttilainaamo antaa sinulle lainaa esimerkiksi koruja, kelloja, läppäreitä ja soittimia vastaan. Mikäli voit luopua hetkeksi jostain tai tavara pyörii vaan jaloissa niin pantista saat sitä vastaan nopeasti rahaa. Rahaa ei yleensä saa hirveän suurta määrää, toki riippuu tavaroiden arvokkuudesta, mutta hyvä puoli on se, että voit lunastaa ne sitten takaisin kun menee paremmin.

8. Pyydä laskuille maksuaikaa tai muuta maksueriä pienemmiksi

Pyydä laskuille maksuaikaa tai muuta joidenkin maksuerien määriä pienemmiksi, jotta saat vapautettua ylimääräistä rahaa käyttöösi. Useimmat yritykset myöntävät maksuaikaa jopa ilman korkoa. Tätä kannattaa hyödyntää mikäli mahdollista.

9. Myy turhat vaatteet nettikirpputorilla

Mikäli eBay on sinulle liian hankala kauppapaikka, niin voit helposti myydä turhat vaatteesi myös nettikirpputorilla ihan vaikka omalta sohvalta käsin. Vinted on tällä hetkellä suosittu nettikirppis ja sen käyttö ei paljon helpompaa enää voi olla. Kannattaa ainakin testata.

10. Tee ylitöitä, pyydä palkankorotusta tai palkkaennakkoa

Ylitöiden tekeminen, mikäli se on mahdollista, on nopea tapa tehdä ylimääräistä rahaa. Voit myös pyytää palkankorotusta jos uskallat ja olet mielestäsi sen ansainnut. Mikäli rahantarve on todella akuutti niin joissain työpaikoissa on mahdollista saada palkkaennakkoa.

11. Kerää pulloja

Pullojen keräys on ehkä aliarvostettu, mutta yllättävän nopea tapa kerätä ylimääräistä rahaa. Koulukaverini keräsi aikoinaan sillä itselleen parissa vuodessa autokoulurahat. Mikäli kesällä haluaa viikonloppuyön tehdä rahaa, niin suuntaa keskustaan kerään pulloja. Säästät todennäköisesti vielä nekin rahat jotka muuten voisivat mennä ryyppäämiseen.

12. Kilpailuta lainat

Kilpailuttamalla nykyiset lainasi voit parhaimmassa tapauksessa säästää kuukaudessa satoja euroja. Lainojen kilpailutus on helppoa, eikä se vie kuin 5 minuuttia aikaasi.

Omalaina hoitaa lainan kilpailutuksen helposti puolestasi.

13. Tienaa lisätuloja verovapaasti

Kesä on taas tulossa ja se mahdollistaa marjojen ja sienien keräämisen sekä niiden verovapaan myymisen sesonkiaikana. Suomessa on lupa myydä verovapaasti itse keräämiään marjoja, sieniä, käpyjä ja muita luonnontuotteita. Innokkaimmat kerääjät ovat onnistuneet ansaitsemaan merkittäviä summia marjoja poimimalla. Näitä tuotteita saa myydä verovapaasti, kunhan muistaa vain pari asiaa. Keräämiään tuotteita ei saa pakastaa eikä jatkojalostaa, muuten verotus muuttuu.

14. Vuokraa omaisuuttasi

Jos et käytä kesämökkiä, autoa, peräkärryä tai sinulla sattuu olemaan ylimääräisiä huoneita, niin pistä ne vuokralle. Tämä on helppo ja nopea tapa kerätä vähän käteistä. Huoneen voi laittaa vuokralle Airbnb-palveluun. Auton vuokrauspalveluit ovat lisääntyneet viime vuosina, esim GoMore toimii hienosti. Kannattaa katsella ympärilleen onko mahdollisesti jotain työkaluja mitä voisit vuokrata. Nämä saa helposti menemään vuokralle vaikka Facebookissa tai Tori.fi:ssä.

15. Myy omaa osaamistasi

Osaatko käyttää hyvin WordPressiä tai onko sinulla graafikon lahjoja? Nykyään netti antaa mahdollisuuden tehdä mistä vaan freelancerina töitä esim. Fiverr tai UpWork kautta. Varsinkin digitaalisen mainonnan puolella freelancereille on koko ajan kysyntää. Sivutöinä voi tehdä kaikenlaista pientä: vaihtaa renkaita, ajella nurmikkoa, tehdä kirvesmiehen töitä, hoitaa lapsia, ulkoiluttaa koiria tai pestä autoja. Kaikkea näitä voi tarjota ihmisille vaikka Facebook-ryhmissä.

16. Blogin perustaminen

Uuden blogin perustamisella ei ehkä ihan hetkessä pääse kiinni tienesteihin, mutta toisaalta sillä on myös mahdollisuudet kymmenien tuhansien vuosiansioihin mikäli siitä tulee suosittu. Blogin perustaminen itsessään vie aikaa ehkä 30 minuuttia, mutta sen suosituksi tulemiseen meneekin sitten hetki enemmän. Jos tykkäät kirjoittaa ja tunnet intohimoa jotain asiaa kohtaan, niin on se ainakin kokeilemisen arvoinen.

17. Ryhdy ruokalähetiksi

Ruokalähetin työllä pystyt saamaan lisätienestejä. Voit itse määritellä työajat ja tehdä silloin töitä kun ehdit ja pystyt. Ainakin Wolt ja Foodora palkkaavat ihmisiä työhön kuljettamaan aterioita ja nykyään kaikkea muutakin kotiin. Tässä ammatissa ahkeran on mahdollista päästä hyvillekin tienesteille.

18. Sijoita pörssiin tai kryptovaluuttoihin

Osake-ja kryptomarkkinoilla voi tienata hetkessä paljon rahaa, toki sitä voi sitten myös hävitäkin. Mikäli myyt ja ostat osakkeita saman päivän aikana eli treidaat niin pystyt saamaan rahaa nopeastikin käyttöön. Alkupääomaa tietenkin pitää hieman sitä ennen olla, ja älä rupea treidaamaan jos et osaa sitä. Kryptovaluutatkin tarjoavat suuren vaihtelun takia hyviä tilaisuuksia rikastua. Alkuvuodesta Bitcoin rikkoi uusia ennätyksiä ja monet muutkin kolikot ovat nousussa.
Nordet on pohjoismaiden johtavia osake- ja rahastovälittäjiä. Voit rekisteröityä sinne verkkopankkitunnuksilla ja aloittaa kaupankäynnin samantien. Rekisteröityminen on ilmaista ja mikä parasta, mitään kuukausi- tai palvelumaksuja ei tilin käytöstä peritä.

19. Ryhdy tubettajaksi

Tähän pätee vähän samat jutut kuin blogin perustamiseen. Se on helppo aloittaa, ja jos on intohimoa jotain asiaa kohtaan taikka sitten vain yleensä esiintymistä kohtaan niin sitä kannattaa kokeilla. Yleisön kerääminen ei ehkä tapahdu hetkessä, mutta menestyvillä tubettajilla on aivan järkyttävät tulot.

20. Kilpailuta sähkösopimuksesi, vakuutuksesi ja puhelinliittymäsi

Viimeisenä muttei vähäisempänä kannattaa yrittää säästää omissa pakollisissa kuluissa. Nykypäivänä varsinkin sähkön kulutuksella ja sähkösopimuksen kilpailuttamisella voi säästää paljonkin rahaa kuukaudessa. Vakuutuksia kannattaa katsoa, jos niissä olisi pienentämisen varaa kilpailuttamisen avulla ja myös puhelinliittymän kustannukset kannattaa tarkistaa. Telialla on hyvinkin edullisia puhelinliittymiä.

21. Tienaa rahaa kuvilla

Voit tienata hyvinkin rahaa myymällä kuviasi Shutterstockin tai iStockin kaltaisten kuvapankkien kautta. Mikäli olet taitava valokuvaaja kannattaa kuvia myydä myös omilla nettisivuilla, suoraan erilaisten lehtien toimituksiin, uutiskanaville tai tapahtumanjärjestäjille. Kuvapankit maksavat kuvista keskimäärin n. 2€ kappale, mutta voit tienata yhdellä kuvalla monta kertaa. Valokuvaus on taitavalle kuvaajalle hyvä tapa saada joko kokopäiväinen ammatti, tai pientä extrarahaa taskun pohjalle.